Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΣε Χριστουγεννιάτικους «ρυθμούς» το Ρέθυμνο

Σε Χριστουγεννιάτικους «ρυθμούς» το Ρέθυμνο

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Χρώμα εορτών αλλάζοντας κυριολεκτικά όψη και γούστο, απέκτησε τις τελευταίες ημέρες το Ρέθυμνο, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το μελαγχολικό κλίμα των φετινών πρωτόγνωρων -λόγο κορωνοιού- Χριστουγέννων.

Η πόλη «φόρεσε» τα γιορτινά της, καθώς δεκάδες πρωτότυπα και φωτεινά στολίδια που τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, δίδουν μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη νότα στο λαμπερό -από τα χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια- Ρέθυμνο.

mechanical adv 2021

rethimno
Η φωτογραφία είναι από neakriti.gr

apostolakis adv 2

Η εικόνα του στολισμένου και λαμπερού πλέον Ρεθύμνου κόβει την  ανάσα.

Προκαλεί δέος και θαυμασμό σε κάθε περιστατικό, που παρά τις οποίες δυσκολίες αντιμετωπίζει λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, δεν μπορεί παρά να σταματήσει, να θαυμάσει και να απαθανατίσει τον ανανεωμένο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης.

Ο δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα Κατερίνα Μανετάκη αλλά και αρκετούς άλλους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου, ένωσαν φαντασία και δυνάμεις και ιδού το αποτέλεσμα.

Οι κεντρικοί δρόμοι και οι πλατείες στολίστηκαν και φωτίστηκαν με ιδιαίτερο γούστο κάνοντας τις Άγιες Ημέρες που έρχονται, απλά ξεχωριστές.

rethimno2
Η φωτογραφία είναι από neakriti.gr

Το μεγάλο δένδρο στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, οι πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες, οι «ντυμένοι» με λαμπιόνια φοίνικες, τα φωτισμένα καραβάκια, οι άγγελοι αλλά και τα νούφαρα είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά στολίδια, που προσέδωσαν μια νότα αισιοδοξίας στο κατά τ’ άλλα άδειο, λόγω καραντίνας, Ρέθυμνο.

Ένα Ρέθυμνο που μπορεί τώρα τις νύχτες οι δρόμοι του να ερημώνουν, όμως τα φώτα από τα στολίδια του μαρτυρούν πως οι άνθρωποι του έχουν ψυχή και δύναμη να αντιστρέψουν την σκοτεινιά.

Ο λαμπερός διάκοσμος θα παραμείνει στην θέση του καθ’ όλη την διάρκεια των εορταστικών ημέρων, ενώ αμέσως μετά το σχέδιο προβλέπει να αφαιρεθούν μόνο τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ώστε η λάμψη από τα πολύχρωμα λαμπιόνια να λειτουργήσει ως «γέφυρα» που θα ενώσει την Χριστουγεννιάτικη με την καρναβαλική περίοδο.

rethimno1
Η φωτογραφία είναι από neakriti.gr

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble