ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Χερσόνησος: Σχέδιο για βιώσιμο τουρισμό και επέκταση της περιόδου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο Δήμος Χερσονήσου στοχεύει να αποτελέσει παράδειγμα προσέλκυσης επισκεπτών 12 μήνες το χρόνο και σε αυτό το πλαίσιο θα καταρτιστεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στον Υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια.

«Χτίζουμε το όραμα του βιώσιμου τουρισμού των επόμενων χρόνων ώστε να καταφέρουμε να περάσουμε πάνω από τον πήχη των προκλήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητη η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αλλαγή του τουριστικού μοντέλου. Χρειάζεται μία στροφή στρατηγικής στον ποιοτικό τουρισμό που θα έχει αποτελέσματα τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση επεξεργαζόμαστε σχέδιο για την προσέλκυση επισκεπτών και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, στοχεύοντας σε συγκεκριμένες αγορές της βόρειας Ευρώπης και όχι μόνο».

“ΧΡΥΣΟΣ

Θα ακολουθήσει συνάντηση με φορείς της τοπικής αγοράς προκειμένου να συνταχθεί ένας πλήρης φάκελος με τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου άμβλυνσης της εποχικότητας και της ενίσχυσης της τουριστικής ζήτησης εκτός των μηνών αιχμής.

“IN_AND_OUT

«Έχουμε ιδανικές κλιματικές συνθήκες για τουρισμό χειμώνα καλοκαίρι, έχουμε αξιοθέατα, πολιτισμό, αρχαιότητες, μοναστήρια, εμπορικά κέντρα, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και ξενοδοχειακές υποδομές που μας επιτρέπουν να κάνουμε το όραμα πράξη και να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε προορισμό 12 μήνες το χρόνο», σημείωσε ο κ.Σέγκος

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button