ΚΡΗΤΗ

Σχέδιο δράσης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Στην στρατηγική προτεραιότητα της βιωσιμότητας και αειφορίας του πρωτογενή τομέα που αναζητεί λύσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στην Θεσσαλονίκη στο «4ο Πανελλήνιο συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας» που οργάνωσε η «Γαία Επιχειρείν» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του παρόντων εκατοντάδων συνέδρων από όλη την Ελλάδα αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα σε εθνικό επίπεδο, παρουσιάζοντας παράλληλα το ευρύ σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων που προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης για να μείνει «ζωντανή» η ύπαιθρος αλλά και για την προάσπιση και προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών που εμπλέκονται στην παραγωγή των προϊόντων.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε παράλληλα στα αναγκαία έργα αλλά και στην επιτυχημένη αξιοποίηση από την Περιφέρεια όλων των χρηματοδοτικών «εργαλείων» που κατευθύνονται προς τον αγροτικό κόσμο, τον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ επίσης μίλησε για την καινοτομία και την γνώση που προωθείται στον πρωτογενή τομέα.

«Μέσα από τη δική μας αποκεντρωμένη στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα από τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρεια Κρήτης, με την πιστοποίηση δεκάδων τοπικών προϊόντων, παραγωγών και υπηρεσιών εστίασης, αλλά και πιο πρόσφατα μέσα από την εφαρμογή της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης και στον πυλώνα της Αγροδιατροφής, στοχεύουμε στη σύζευξη του πρωτογενή τομέα με την έρευνα και την καινοτομία, αλλά και στην διασύνδεση του με τον τουρισμό και τον πολιτισμό» τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Μάλιστα στην αναφορά του για την καινοτομία ο Περιφερειάρχης είπε, ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής της «έξυπνης εξειδίκευσης» η Περιφέρεια προωθεί δράσεις για τον κλάδο της «έξυπνης» γεωργίας, της φιλο-περιβαλλοντικής γεωργίας, της ιχνηλασιμότητας, και της κυκλικής οικονομίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές του συνεδρίου, απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε, να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία ενώνοντας δυνάμεις και ότι μέσα από την συνεργασία όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close