ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Υπεγράφησαν συμβάσεις ύψους 2.423.800 ευρώ για έργα

Πέντε εργολαβικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.423.800 Ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους των έργων έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή και της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων Ελένης Ρανουτσάκη. Από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη οι τρεις αφορούν σε καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων και οι δύο σε έργα αποκατάστασης προσβασιμότητας επαρχιακού οδικού δικτύου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στη σημαντικότητα των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή. Ο Περιφερειάρχης, παράλληλα, τόνισε την βούληση της Περιφέρειας για την εκτέλεση αναγκαίων έργων σε όλο το νησί σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και την Κεντρική Διοίκηση.

Συγκεκριμένα οι πέντε συμβάσεις αφορούν:

Η πρώτη, επείγουσες αποκαταστάσεις ζημιών στο δρόμο Ιεράς Μονής Αρκαδίου – Σχολής Ασωμάτων. Η αρχική και συμπληρωματική σύμβαση είναι προϋπολογισμού 1.395.000 € και προβλέπει την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων στο οδικό τμήμα προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της προσβασιμότητας του δρόμου.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Η δεύτερη αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών του Δήμου Αμαρίου και είναι προϋπολογισμού 700.000 €.
Αντικείμενο της είναι η απομάκρυνση φερτών υλικών, κορμών δέντρων, καλαμιών, προκειμένου να απελευθερωθούν οι διατομές ρεμάτων για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων, να υπάρξει βελτίωση της παροχετευτικότητας τους και μείωση των κινδύνων πλημμύρας στις παρόχθιες περιοχές και στο οδικό δίκτυο, με στόχο την αποφυγή μελλοντικών καταστροφών από πλημμύρες.

Η τρίτη, αφορά την αποκατάσταση από πλημμύρες της γέφυρας Αγγελιανών και τμήματος της επαρχιακής οδού 24, έργο Προϋπολογισμού 280.000 €. Πρόκειται για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας Αγγελιανών, η καταστροφή της οποίας προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας της οδού από ΒΟΑΚ προς Αγγελιανά. Το βασικό αντικείμενο είναι η αποκατάσταση της κατεστραμμένης γέφυρας. Συγκεκριμένα, η κατασκευή τεχνικού σύμφωνα με υδραυλική μελέτη, προκειμένου να υπάρξει επαρκής διατομή, η κατασκευή πτερυγοτοίχων, οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεων και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, για την πλήρη αποκατάσταση και την άρση της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

Η τέταρτη σύμβαση αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία παρόχθιων περιοχών Αμαριανού Ποταμού, προϋπολογισμού 74.400 €.
Τέλος, η πέμπτη σύμβαση αφορά το έργο για τον καθαρισμό ρεμάτων και τεχνικών για αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων περιοχών οικισμών Βρυσινα, προϋπολογισμού 74.400,00€.

Αντικείμενο των δύο τελευταίων έργων είναι η απομάκρυνση φερτών υλικών, κορμών δέντρων, καλαμιών, προκειμένου να απελευθερωθούν οι διατομές ρεμάτων για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων, να υπάρξει βελτίωση της παροχετευτικότητας τους και μείωση των κινδύνων πλημμύρας στις παρόχθιες περιοχές και στο οδικό δίκτυο, με στόχο την αποφυγή μελλοντικών καταστροφών από πλημμύρες.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button