ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο στο πλαίσιο του open mall

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, προϋπολογισμού 1.114.870,63 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σε πορεία υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή του έργου της Βιοκλιματικής ανάπλασης των οδών Μελισσηνού και Σαλαμίνος στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο του γενικότερου έργου που αφορά στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ρεθύμνης Open mall, μετά και τη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, προϋπολογισμού 1.114.870,63 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)». Στις εργασίες περιλαμβάνονται: «Κατασκευή νέων, σύγχρονων πεζοδρομίων ευρωπαϊκών προδιαγραφών με όδευση τυφλών ειδικά στο βόρειο τμήμα της οδού Μελισσηνού όπου το επιτρέπει το πλάτος του πεζοδρομίου, νέα χάραξη οδοστρώματος κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,50μ, δημιουργία διαβάσεων πεζών τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων ανά περίπου 15μ, μετατόπιση και υψομετρική αναπροσαρμογή φρεατίων υποδοχής ομβρίων στις νέες χαράξεις του δρόμου- πεζοδρομίων, φύτευση δέντρων, κατασκευή νέων καθιστικών και εγκατάσταση κάδων μικρο – απορριμμάτων που θα αναρτηθούν στον εκάστοτε φωτιστικό ιστό ώστε να αποφεύγεται η διάτρηση των πλακών του πεζοδρομίου αλλά και σε άλλα σημεία που θα κριθεί απαραίτητο».

“ΧΡΥΣΟΣ

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνης: «Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση επιδιώκεται η αισθητική αναβάθμιση και η διασφάλιση της λειτουργικότητας της περιοχής, η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των περιοίκων και των επισκεπτών… Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή πεζοδρομίων και νέου οδοστρώματος, πέραν της ποιότητας τους, θα είναι συμβατά με τη φυσιογνωμία και το παραδοσιακό χρώμα του Ιστορικού Κέντρου του Ρεθύμνου».

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό σε οκτώ μήνες.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button