ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Θα αξιοποιηθούν τα κλειστά περίπτερα ως υπαίθριες βιβλιοθήκες

Τη δυνατότητα επανάχρησης, με την μορφή ανοικτής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, των περιπτέρων που η θέση τους έχει καταργηθεί και πρόκειται να απομακρυνθούν, διερευνά ο Δήμος Ρεθύμνου.

Συνεργασία με μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, είχαν την π. Τετάρτη ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας της πόλης και των προαστίων Θωμάς Κρεβετζάκης.

caffeine adv2020b

Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο στο πλαίσιο του προγράμματος του σχολείου για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (Life skills) και την ενδυνάμωση του μαθητή ως ενεργού πολίτη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τους μαθητές και δασκάλους του 2ου Δημ Σχολείου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος διερεύνησαν τη δυνατότητα επανάχρησης, με την μορφή ανοικτής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, περιπτέρων που η θέση του έχει καταργηθεί και πρόκειται να απομακρυνθούν .

Στο πλαίσιο του προγράμματος του σχολείου για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (Life skills) και την ενδυνάμωση του μαθητή ως ενεργού πολίτη, ο δήαμρχος της πόλης συναντήθηκε με μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, προκειμένου με τη συνεργασία τους να διερευνήσουν αυτήν την δυνατότητα.

neratzoulis neo

Πρόθεση του Δήμου είναι η διατήρηση ενός τουλάχιστον περιπτέρου σε κάθε δημοτική ενότητα, ώστε μετά από την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της υποδομής, αυτό να λειτουργήσει, είτε ως ανοικτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη, είτε ως περίπτερο προβολής των δράσεων του σχολείου της εκάστοτε περιοχής.

Παράλληλα, συζητείται η ιδέα τοποθέτησης έργων τέχνης εξωτερικού χώρου, στη θέση που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των υπόλοιπων περιπτέρων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας αναβάθμισης και ανάδειξης εναλλακτικών χρήσεων του δημόσιου χώρου, ενίσχυσης της εικόνας της πόλης αλλά και ενθάρρυνσης της καλλιτεχνικής έκφρασης και των εκπροσώπων της, εξετάζεται η δυνατότητα μετατροπής των χώρων αυτών σε μια καλλιτεχνική βάση για τη δημιουργία έργων τέχνης.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button