ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Συστήνεται ως αντιδήμαρχος και αρπάζει λεφτά

Με ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς ερευνά η ΕΛ.ΑΣ τα τελευταία 24ωρα περίεργη υπόθεση απάτης σε βάρος επιχειρηματία του Ρεθύμνου. Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία που έκανε επιχειρηματίας.

Όπως υποστήριξε άγνωστος του τηλεφώνησε και του συστήθηκε ως «Στέλιος Σπανουδάκης ,αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου» και του ζήτησε να κάνει μια προμήθεια για λογαριασμό του δήμου. Συγκεκριμένα ζήτησε από τον επιχειρηματία να του δώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για κατάθεση χρημάτων.

caffeine adv2020b

Μία ημέρα μετά επανήλθε τηλεφωνικά λέγοντας στον επιχειρηματία ότι έκανε λάθος το ποσό του κατέθεσε και του ζήτησε να του το επιστρέψει υποδεικνύοντας συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Ανυποψίαστος επιχειρηματίας, έπεσε στην «παγίδα» του επιτήδειου με αποτέλεσμα να του καταθέσει ένα αξιοσέβαστο ποσό χιλιάδων ευρώ.

neratzoulis neo

Πρόλαβε και σήκωσε 1.500 ευρώ

Όταν έγινε αντιληπτή η απάτη από τον επιχειρηματία ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πρόλαβε και σήκωσε από τον τραπεζικό λογαριασμό, πριν αυτός «μπλοκαριστεί», περίπου 1.500 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιτήδειος επιχείρησε να προσεγγίσει, πριν αποκαλυφθεί η απάτη, και δεύτερο επιχειρηματία, αλλά εκείνος ήταν υποψιασμένος από την πρώτη στιγμή και έτσι δεν τα κατάφερε.Οι αρχές αναζητούν δράστη.

Έκκληση του αντιδημάρχου για προσοχή

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης καλεί μέσω του neakriti.gr τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι και ξεκαθαρίζει πως οι συναλλαγές του δήμου γίνονται με συγκεκριμένη διαδικασία και όχι τηλεφωνικά. Επίσης τόνισε η καταβολή των χρημάτων δεν περνά ποτέ μέσα από προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button