ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Σε προληπτική καραντίνα 100 μαθητές

Έκκληση στους πολίτες να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων απηύθυνε μέσω του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή με αφορμή την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην ΠΕ Ρεθύμνου.

Η κα Λιονή τόνισε ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί την ψυχολογική κόπωση του κόσμου από τον παρατεταμένο εγκλεισμό και την επώδυνη  ανατροπή της εργασιακής, της οικογενειακής και της κοινωνικής μας καθημερινότητας που εντείνει το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

“Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή, εφόσον δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός τουλάχιστον με τον ρυθμό που θα επιθυμούσαμε” είπε χαρακτηριστικά. “Η εικόνα της Κρήτης άλλαξε ανησυχητικά μέσα σε 48 ώρες με μαρτυρίες συμπολιτών μας να κάνουν λόγο για αύξηση συναθροίσεων μέσα σε σπίτια και κοινωνικές εκδηλώσεις που “έβαλαν” φωτιά στη διασπορά του ιού”.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου τόνισε την ανάγκη αυστηρής υγειονομικής επιτήρησης από την πλευρά του ΕΟΔΥ με περισσότερα rapid tests που θα παρέχουν στους φορείς του τόπου περισσότερα δεδομένα.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την αναγκαιότητα της ατομικής ευθύνης από όλους της Κρητικούς, ενώ έκανε έκκληση σε όλους να μην επαναπαύονται ώστε η Κρήτη να ξαναγίνει “παρθένο έδαφος” αναφορικά με τα κρούσματα, ώστε διατηρήσει την καλή εικόνα που θα επιτρέψει το “άνοιγμα” της τουριστικής σεζόν και των δραστηριοτήτων.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

H κα Λιονή εκδήλωσε την ανησυχία της για τη διασπορά του ιού στις σχολικές δομές της ΠΕ Ρεθύμνου, ενώ δήλωσε ότι περίπου 100 μαθητές βρίσκονται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερα η ίδια αύριο Τρίτη θα γίνουν rapid tests στο Μπαλί, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη στα Ανώγεια, στα Ψηλά Βουνά, αλλά και τεστ μέσα από το αυτοκίνητο, στην πόλη του Ρεθύμνου από τις 9 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button