ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ο δακτύλιος στην παλιά πόλη έχει δώσει πνοή σε τουρίστες και ντόπιους

Όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο μετά την εφαρμογή του δακτυλίου τα πράγματα έχουν καλυτερέψει όσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες. Σύμφωνα με όσα λέει το μεγαλύτερο ποσοστό εκ των οποίων επισκέπτονται καθημερινά την παλιά πόλη είτε ως τουρίστες είτε ως πολίτες- “Η εφαρμογή του δακτυλίου έχει δώσει πνοή στην λειτουργικότητα της παλιάς πόλης. Έχει γίνει πια συνείδηση… μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε τις ομορφιές του ιστορικού κέντρου χωρίς κίνδυνο από διερχόμενα οχήματα”.

Ο δακτύλιος της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου ισχύει από αρχές του Απρίλη μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, από τις 11 το πρωί, μέχρι και τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας.

caffeine adv2020b

rethimno daxtilios 02

Οι τελευταίες αναφορές της αστυνομίας κάνουν λόγο ειδικά για τη φετινή επιτυχία καθώς έχει συμβάλλει καθοριστικά η τροχήλατη αστυνόμευση και χάρις τις προσπάθειες των αστυνομικών που επιβαίνουν σε ποδήλατα και διαφυλάσσουν την τήρηση του μέτρου κάνουν το έργο τους ευκολότερο, ασφαλέστερο και ποιο ελκυστικό για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους.

neratzoulis neo

*Φορείς του τουρισμού και επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου, ζητούν να επεκταθεί η ισχύς του μέτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο το Ρέθυμνο υπολείπεται σε σημαντικά έργα υποδομής για αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης  θεωρούν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μιας και πια, το Ρέθυμνο, χρόνο με τον χρόνο, προσελκύει τουρισμό και τους χειμερινούς μήνες.

rethimno

Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι οδηγοί σφυρίζουν αδιάφορα παραβαίνοντας τις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους του δακτυλίου. Εννοείται πως το πρόστιμο είναι τσουχτερό και ανέρχεται στα 200 ευρώ για τον κάθε παραβάτη.

Σήμερα στο έτος 2019, τόσο η παραλιακή λεωφόρος, όσο και το ιστορικό κέντρο πρέπει να διαφυλαχθούν από τα οχήματα, όμως χρειάζονται έργα υποδομής σε χώρους στάθμευσης και σε διάνοιξη εναλλακτικών διαδρομών, ώστε να μην γίνεται βίος αβίωτος των μόνιμων κατοίκων του Ρεθύμνου.

Θα μπορούσε να εφαρμοστεί και να δώσει πνοή στον Αγιο Νικόλαο. Εννοείται πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την μια στιγμή στην άλλη διότι μια τέτοια κίνηση απαιτεί υποδομές για στηρίξει κάτι τόσο μεγάλο το οποίο μπορεί και να αποδειχτεί σωτήριο για τον μικρό μας παράδεισο.

Το 2017 με ανακοίνωση πρότασης, ο εμπορικός σύλλογος Αγίου Νικολάου είχε προτείνει ρυθμίσεις τις οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν μετά από μελέτες.

Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση η οποία είχε δημοσιευθεί από το CNA.GR στις 31 Μαϊου του 2017 Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου: Απόψεις για το κυκλοφοριακό της πόλης

Ιωάννης Ε. Βαρνακιώτης

Back to top button