ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Μεγάλη φωτιά στην Πρέβελη – Κινητοποιήθηκε και το λιμενικό για τη μεταφορά τουριστών

Το μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται λόγω των ισχυρών ανέμων - Στην περιοχή σπεύδουν και εναέρια μέσαΜεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε περιοχή του Ρεθύμνου. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Αμμούδι κοντά στην Πρέβελη έχει ξεσπάσει φωτιά, η οποία και επεκτείνεται λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, ωστόσο ο κίνδυνος είναι μεγάλος με συνέπεια να σπεύσουν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί και εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα. Δεν υπάρχει πληροφορία ότι απειλούνται κατοικίες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης μιλώντας στο protothema.gr τόνισε ότι «γίνεται χαμός. Δεν μπορώ να περιγράψω κάπως διαφορετικά την κατάσταση. Είμαστε σε φάση συντονισμού της όλης κατάστασης. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο. Σκάφη του Λιμενικού πηγαίνουν προς την περιοχή, όπως και όλα τα κοντινά καραβάκια, προκειμένου να συγκεντρώσουν και να πάρουν τον κόσμο ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».


Σχετικά άρθρα

Back to top button