ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ στο Φρούριο ΦορτέτζαΟ Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020”  ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη υλοποίησης της εγκεκριμένης πράξης με τίτλο “In Heritage: Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός” που είχε κατατεθεί από τον Δήμο Ρεθύμνης στον άξονα προτεραιότητας 2 του συγκεκριμένου προγράμματος συνεργασίας.

Η πράξη αφορά στη βελτίωση της «προσβασιμότητας» των ΑμεΑ σε φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους, στην ανάδειξη και προώθηση της Ελλάδας και της Κύπρου ως «προσβάσιμους»  τουριστικούς προορισμούς και στην ανάπτυξη κοινών στρατηγικών και εργαλείων με στόχο τον τουρισμό για όλους.  Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.200.810,00 ευρώ και ο προϋπολογισμός που αντιστοιχεί στον Δήμο Ρεθύμνης είναι 510.800,00 ευρώ εκ των οποίων το 85% χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  και το 15% από Εθνικούς Πόρους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από τον Δήμο Ρεθύμνης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και τον Δήμο Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας, εκ μέρους της κυπριακής πλευράς. Ο Δήμος Ρεθύμνης είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου αυτού.

Οι κύριες δράσεις που πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Ρεθύμνης αφορούν την ανακαίνιση του παραδοσιακού ελαιοτριβείου Αρμένων και τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο με την ταυτόχρονη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Μάλιστα, για να εξασφαλίσει τη  δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφορία σε συνανθρώπους μας με αναπηρία, ο Δήμος Ρεθύμνης θα προβεί  στην προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων Braille τόσο στο ελαιοτριβείο όσο και σε σημαντικά αξιοθέατα του Δήμου. Επιπλέον, μέσω του ίδιου προγράμματος, προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ΑμεΑ στο Φρούριο Φορτέτζα.

swell adv 2021

Πρόκειται επίσης να γίνουν κοινές δράσεις από όλους τους εταίρους οι οποίες θα αφορούν την προώθηση και προβολή των «προσβάσιμων» τουριστικών προορισμών των Δήμων μέσω υλικού δημοσιότητας, «προσβάσιμης» ιστοσελίδας και εργαστηρίων ενημέρωσης. Επίσης θα εκπονηθεί κοινό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του “προσβάσιμου τουρισμού”, κοινό σύστημα αξιολόγησης της προσβασιμότητας και διάθεσης σχετικού σήματος πιστοποίησης για «προσβάσιμους σε όλους» χώρους φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας. Τέλος θα γίνουν και  δράσεις για την ανταλλαγή καλών πρακτικών εκτός της διασυνοριακής περιοχής του «Ελλάδα – Κύπρος».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σύντομα ο Δήμος Ρεθύμνης θα διοργανώσει την 1η  συνάντηση εργασίας μεταξύ των εταίρων προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος χρονοπρογραμματισμός των ενεργειών κάθε εταίρου για την ομαλή υλοποίηση της πράξης.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button