ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία

Ευρεία σύσκεψη των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς οι παράμετροι της αντιπυρικής περιόδου 2019 και  έγινε συντονισμός των δράσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων με στόχο την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων για την πυροπροστασία των δασικών περιοχών του Δήμου Ρεθύμνης.

brands heaven2021

Στην σύσκεψη συμμετείχαν το σύνολο των φορέων και των υπηρεσιών του νομού, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, της Δ/νσης Δασών, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Ν. Λαγουδάκης, η αν. Δ/ντρια Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Δ/σης Περιφέρειας Κρήτης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α..

Νωρίτερα, στο χώρο της Μαρίνας Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός πυρόσβεσης (βυτία, αντλίες νερού, εξαρτήματα κλπ) που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης, συνολικού κόστους 8.621 ,00 €, ποσό που καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δ.Ρ., για την ενίσχυση του πυροσβεστικού έργου.

neratzoulis neo

Ο εξοπλισμός εγκαταστάθηκε σε 14 οχήματα ιδιοκτησίας προέδρων Κοινοτήτων αλλά και ιδιωτών, οι οποίοι έθεσαν τα οχήματα τους στη διάθεση του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να παρέμβουν στο έργο της κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Στο χώρο της Μαρίνας, παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός στα 8 από τα 14 συνολικά οχήματα παρουσία του δήμαρχου Ρεθύμνης. κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, του Περ/κού Διοικητή Πυροσβεστικής Κρήτης κ. Λαγουδάκη Ν., του Δ/τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου  Π. Καράμπελα, του  αντιδημάρχου Ρεθύμνης Πολιτικής Προστασίας κ. Αγριμάκη Ν. και των ιδιοκτητών των οχημάτων.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button