ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Εξελιγμένες στάσεις λεωφορείου – Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο

Η νέα τεχνολογία κατακτά τις στάσεις λεωφορείου στο Ρέθυμνο.

Σε 8 σημεία και για 3 δρομολόγια του ΚΤΕΛ αρχικά και με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ, εγκαθίσταται σύστημα τηλεματικής που σε πραγματικό χρόνο θα ενημερώνει το επιβατικό κοινό.

caffeine adv 2021

Στάσεις ηλεκτρονικής σήμανσης τηλεματικής έχουν εγκατασταθεί στο Ρέθυμνο και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να μπορεί το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Αρχικά, θα αναγράφονται πληροφορίες για τις γραμμές Πανεπιστήμιο – Πάνορμο, Κυριάννα – Βαλσαμόνερο και το δρομολόγιο του ηλεκτρικού λεωφορείου, ενώ μελλοντικά το σύστημα θα επεκταθεί.

neratzoulis neo

Οι στάσεις έχουν εγκατασταθεί σε 8 σημεία: στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Κουμπέ, στον δημοτικό κήπο, στους 4 μάρτυρες , στο μουσικό σχολείο, στον Άγιο Γεώργιο στην Καλλιθέα, στο ΕΛΜΕΠΑ στα Περιβόλια και στο Αρσάνιο Γυμνάσιο – Λύκειο στο Σφακάκι.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 40 χιλιάδες ευρώ και αφορά το λογισμικό, τους μεταλλικούς ιστούς και τους ηλεκτρονικούς πίνακες. Μετά το πρώτο πιλοτικό διάστημα, θα ενταχθούν περαιτέρω δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button