ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του σχολικού μουσείου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνης άνοιξε τις πόρτες του στην φύση και γιόρτασε μαζί της σ΄ έναν διαφορετικό κήπο, στο Υπαίθριο Σχολείο του Σχολικού Μουσείου του Δήμου Ρεθύμνης στην Αμνάτο. 

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Μουσείου και συγκεκριμένα το Ζωοκήπιο, το Αγροκήπιο και το Υπαίθριο σχολείο. Πρόκειται για δομές οι οποίες λειτουργούσαν κατά το παρελθόν και αποτέλεσαν τη βάση της εκπαίδευσης για τις επαρχιακές και αγροτικές κοινωνίες του περασμένου αιώνα. Οι νέες εγκαταστάσεις αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα που έχει η συνεργασία ενός κεντρικού φορέα, όπως είναι ο Δήμος Ρεθύμνης, με τις τοπικές κοινωνίες και τους εθελοντές. Το Μουσείο έχει πλέον στη διάθεσή του ένα ακόμα «εργαλείο» παίδευσης και εκπαίδευσης, το οποίο εμπλουτίζει τη διαδικασία της βιωματικής προσέγγισης του παρελθόντος.

“ΧΡΥΣΟΣ

Τους επισκέπτες καλωσόρισε εκ μέρους του Εφορευτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρός του και Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Στέλιος Σπανουδάκης. Στη συνέχεια ο Επιμελητής του Μουσείου Χάρης Στρατιδάκης, στη σύντομη και πάντα τεκμηριωμένη ομιλία του, αναφέρθηκε στη λειτουργία και τη χρησιμότητα ανάλογων εγκαταστάσεων τον προηγούμενο αιώνα και ο Γιώργος Κανακάκης, υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ξενάγησε τους επισκέπτες στο χώρο του Ζωοκήπιου και του Αγροκήπιου.

Η αυλή του Σχολικού Μουσείου γέμισε από τους προσκόπους της αγέλης του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρεθύμνου που έκαναν ευχάριστα αισθητή την παρουσία τους με τα  γέλια, τις φωνές  και  τα παιχνίδια τους.

“IN_AND_OUT

Τέλος οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα μικρό κέρασμα, προσφορά του Σχολικού Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων της Αμνάτου. Το συντονισμό της οργάνωσης της εκδήλωσης είχαν η Αναστασία Μαντζουράνη και ο Βασίλης Βαμβακάς

Σε ανάμνηση της ημέρας ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης φύτεψαν συμβολικά ένα πεύκο, σύμβολο της αντοχής, της μακροβιότητας και της καλής τύχης.

Mechanical Solutions

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην δημιουργία των νέων μας εγκαταστάσεων και όσους οργάνωσαν την όμορφη εκδήλωση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button