ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο | Διακρίθηκε ως φιλική πόλη για το ποδήλατο

Η πόλη μπήκε στον νέο χάρτη ποδηλατικών διαδρομών της Ευρώπης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του τοπικού τουρισμού

Ως πόλη φιλική για το ποδήλατο πιστοποιήθηκε το Ρέθυμνο μετά από ενέργειες του τμήματος Τουρισμού σε συνεργασία με την ομάδα προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνου.

Η πόλη μπήκε στον νέο χάρτη ποδηλατικών διαδρομών της Ευρώπης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του τοπικού τουρισμού. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη, η οποία τόνισε ότι «ανοίγουν νέα παράθυρα σε μια κατηγορία επισκεπτών που μας ενδιέφερε πάντα πολύ. Ο ποδηλάτης για μας είναι ο επισκέπτης της χαμηλής σεζόν, άρα, μέρος αυτού που θέλουμε για να πετύχουμε για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο και επίσης είναι επισκέπτης που ενδιαφέρεται για την κουλτούρα του τόπου που επισκέπτεται, άρα, γίνεται φίλος και συνυπάρχει με την τοπική κοινωνία.»

neratzoulis neo

Το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, είναι πλέον μία από τις πόλεις που φέρει το σήμα “Bike Friendly”, είναι δηλαδή μια πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες. Το σήμα αυτό απονέμεται σε δήμους-τουριστικούς προορισμούς που πληρούν μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων.

Υπενθυμίζουμε, ότι η πόλη του Ρεθύμνου έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 20 χλμ., ενώ στην ευρύτερη περιοχή γύρω και έξω από την πόλη υπάρχουν 22 ποδηλατικές διαδρομές. Για το λόγο αυτό το Ρέθυμνο φιλοξένησε το 2012 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, ενώ έχει βραβευθεί ως ασφαλέστερη και προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη για ποδηλάτες και πεζούς.

bakaliko lagos
Σχετικά άρθρα

Back to top button