ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Αναδεικνύεται ο ρόλος της γυναίκας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Πρωτοβουλία προσανατολισμένη στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και εστιασμένη στην ανάδειξη της γυναικείας παρουσίας στην ιστορική διαδρομή του Ρεθύμνου, αναλαμβάνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, και αφορά σε περίπατο για γονείς και παιδιά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στη διάρκεια του οποίου ο δάσκαλος-ιστορικός ερευνητής Νίκος Δερεδάκης θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες σε γραφικά σημεία του Ρεθύμνου και με τη συνδρομή τους, θα ανασύρει μνήμες από το παρελθόν της πόλης, ανιχνεύοντας το γυναικείο αποτύπωμα στην εξελικτική διαδρομή της πόλης στο χρόνο. Ιδιαίτερη αναφορά φυλάσσεται για Ρεθύμνιες όπως η Ευμενία Βεργίτση, η Καλλιόπη Γιουλούντα, η Λέλα Κούνουπα η Μαρία Τσιριμονάκη και η Ευπατία Μοάτσου που σφράγισαν την τοπική ιστορία, σε κρίσιμες καμπές της, με τη θαυμαστή κοινωνική και ανθρωπιστική τους δράση. Ο περίπατος με αποχρώσεις παρελθόντος και άρωμα γυναίκας, όπως επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι με κατάληξη στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο (οδό Βερνάδου, Παλιά Πόλη).

“ΧΡΥΣΟΣ

Πρόκειται για μία ευκαιρία ενός δημιουργικού, ενημερωτικού και συνάμα ψυχαγωγικού κυριακάτικου πρωινού με τα παιδιά και τους γονείς σύμφωνα με την κ. Γκίκα που επισημαίνει: «Προκειμένου η ξενάγηση να είναι προσιτή σε όλους και η ομάδα ευέλικτη για να κυκλοφορήσει στην πόλη, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας στο Κέντρο Συμβουλευτικής και στο τηλ. 2831056607 (διαθέσιμο από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή)».

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
rethemnosnews.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button