ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: 85.000 ευρώ για φωτοβολταϊκά στέγαστρα και σταθμό φόρτισηςΣταθερά προσηλωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων κι επισκεπτών, παραμένει  ο Δήμος Ρεθύμνης, αξιοποιώντας δυνατότητες κι ευκαιρίες που προσφέρουν ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία μετέχει ως εταίρος (partner) όπως είναι το   πρόγραμμα Interreg MED, που υποστηρίζει πολιτικές και πρακτικές για την βιώσιμη ανάπτυξη σε 6 χώρες της Μεσογείου.

Σύγχρονος εξοπλισμός για την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εντάσσεται το έργο   INCIRCLE, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και Εθνικούς Πόρους, εντάσσεται στον άξονα πρωτοβουλίας: «Προστασία των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς» και στην θεματική ενότητα: «Βιώσιμος Τουρισμός» που  προωθεί την ανάπτυξη του βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές των συμμετεχουσών  χωρών τη Μεσογείου.

Ειδικότερα τo εταιρικό σχήμα του έργου “INCIRCLE” περιλαμβάνει, εκτός από το Δήμο Ρεθύμνης, και 14 εταίρους που εκπροσωπούν 6 χώρες της Μεσογείου. Με την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, το έργο στοχεύει στη μείωση του αντίκτυπου των τουριστικών δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον στις νησιωτικές, παράκτιες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Μεσογείου, μέσα από  την ανάπτυξη περιφερειακών πολιτικών και τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών μέτρων για την αποτελεσματική διατήρηση των φυσικών πόρων.

swell adv 2021

Ο Δήμος Ρεθύμνης , ως εταίρος  του INCIRCLE και ως Νησιωτικός Δήμος που υποδέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως, υλοποιεί πιλοτική επιδεικτική δράση η οποία επικεντρώνεται στους τρόπους αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών  ενέργειας στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα στην ηλεκτροκίνηση.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, σύμβαση για την προμήθεια σύγχρονου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών,  εξοπλισμού προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ηλεκτροκίνησης, με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας  «Αέναος Ενεργειακά συστήματα ΙΚΕ», που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Με το έργο αυτό , συνολικού προϋπολογισμού 85.000 €, ο Δήμος Ρεθύμνης θα προμηθευτεί και εγκαταστήσει σε επιλεγμένες θέσεις:

  • Δύο φωτοβολταϊκά στέγαστρα για στάθμευση οκτώ (8) οχημάτων και τεσσάρων                (4) οχημάτων, αντίστοιχα.
  • Ένα Σταθμό Φόρτισης για δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
  • Διάταξη φόρτισης δέκα (10) ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών και παράλληλα,
  • Θα υλοποιήσει τις απαραίτητες διαγραμμίσεις και θα τοποθετήσει σήμανση και  ενημερωτικές πινακίδες.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος και οι κάτοικοί του από το συγκεκριμένο έργο συνοψίζονται τα εξής:

    • Τα στέγαστρα που θα τοποθετηθούν θα παράγουν την ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση ενός ηλεκτρικού οχήματος για περίπου 225.000 χιλιόμετρα.
    • Θα ενισχυθεί το κοινόχρηστο δίκτυο  φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
    • Θα προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση και θα ευαισθητοποιηθούν  περαιτέρω οι  δημότες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας .


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button