ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: 24 ναυαγοσώστες σε δράση στις παραλίες της πόληςΜε σωστική λέμβο που θα επιχειρεί μέσα σε 8 λεπτά, όποτε τυχόν κινδυνεύει λουόμενος, εφοδιάστηκε ο ανάδοχος του ναυαγοσωστικού έργου, Γιάννης Αγριμάκης, για τον δήμο Ρεθύμνου, όπως και με 4 τετράτροχα οχήματα παντός εδάφους και τέσσερα jet ski.Φέτος οι πύργοι στις παραλίες θα είναι 18 και οι ναυαγοσώστες 24.

Ο ναυαγοσώστης, Διονύσης Μητρόπουλος, καλεί τους λουόμενους να συμβουλεύονται τις ειδικές σημαίες που αναρτώνται στους ναυαγοσωστικούς πύργους, όπως και να σέβονται και τις επισημάνσεις των ίδιων των ναυαγοσωστών.Απαραίτητο το αντηλιακό και η σκιά, η παρέλευση τριών ωρών από την κατανάλωση φαγητού και ποτού, η προσοχή στα θαλάσσια ρεύματα.

Τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, το ναυαγοσωστικό προσωπικό θα βρίσκεται σε επαυξημένη επιφυλακή, ακόμα και εκτός του συμβατικού ωραρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σωστική λέμβος διαθέτει απινιδωτή και είναι επανδρωμένη με χειριστή και ναυαγοσώστη, ενώ θα επεμβαίνει κατόπιν κλήσης από το λιμεναρχείο ή κάποιον ναυαγοσώστη.

Πηγή
Νέα Κρήτη
Ετικέτες

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.
Back to top button
Close
Close