ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Προβλήματα στη λειτουργία των Επιτροπών που συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης  σας δημοσιοποιεί την παρούσα έγγραφη διαμαρτυρία για μια σειρά από παρατυπίες που έχουμε διαπιστώσει στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, στις οποίες συμμετέχουν εκλεγμένα μέλη των Ενώσεων Γονέων σε διάφορους Δήμους του νησιού μας.

Συγκεκριμένα:

caffeine adv2020b

· Δεν δίνεται στους εκλεγμένους γονείς έγκαιρα ή και καθόλου η εισήγηση και η θεματολογία της συνεδρίασης.

· Δεν ενσωματώνονται στα θέματα, τα αιτήματα που βάζουν οι γονείς.

neratzoulis neo

· Δεν γίνεται σαφής καταγραφή της άποψης και της τελικής ψήφου των εκπροσώπων μας και του συνόλου των μελών των Επιτροπών.

· Δεν γίνεται έγκαιρη ειδοποίηση των μελών των επιτροπών ώστε να έχουν χρόνο προετοιμασίας.

· Τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης δεν παρουσιάζονται και δεν υπογράφονται από τα μέλη των Επιτροπών σε κάθε επόμενη συνεδρίαση.

Πρόσφατα μάλιστα με την έξαρση της πανδημίας, οι συνεδριάσεις γίνονταν διαδικτυακά και εντοπίσαμε ότι τα προβλήματα που προαναφέραμε, οξύνθηκαν περεταίρω. Έχουμε ακόμα και καταγγελίες σε ορισμένες περιπτώσεις ότι οι επιτροπές συνεδρίασαν χωρίς να γίνει καμία ειδοποίηση των εκπροσώπων μας και πήραν αποφάσεις που ανέβηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στις οποίες φαίνεται πως μέλη μας (που δεν ειδοποιήθηκαν και δεν συμμετείχαν) έχουν ψηφίσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σας ανακοινώνουμε ότι δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, όσο οι επιτροπές παραβλέπουν εσκεμμένα ή μη την ουσιαστική συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των γονέων.

Σας καλούμε άμεσα να λύσετε τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα, όπου έχουν προκύψει.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button