ΚΡΗΤΗ

Πρώτο σε όλη την Ελλάδα το Ρέθυμνο στην ανακύκλωση απορριμάτωνΠρώτος στη σχετική λίστα με τους πιο ενεργούς δήμους της Ελλάδας στον τομέα της ανακύκλωσης, είναι ο δήμος Ρεθύμνου, ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανά χρονιά. Από την άλλη, η ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης επιβραβεύοντας τις προσπάθειες του δήμου, αποφάσισε να του παραδώσει τις επόμενες ημέρες ένα ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης.

Αναλυτικότερα, υψηλά και συνεχώς αυξανόμενα είναι τα ποσοστά που παρουσιάζει η ανακύκλωση στο δήμο Ρεθύμνου, γεγονός που κατατάσσει το δήμο στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο ενεργούς δήμους της χώρας μας.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα Χανιά, ενώ τα τελευταία στοιχεία για το Ρέθυμνο δείχνουν αύξηση της τάξεως του 12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σε γενικές γραμμές οι δημότες του Ρεθύμνου όπως αναφέρει το neatv.gr δείχνουν να γνωρίζουν την αξία της ανακύκλωσης αγκαλιάζοντας αυτή την προσπάθεια, ενώ όπως και οι ίδιοι λένε στις μέρες μας θεωρείται αυτονόητο ότι θα πρέπει να διαχωρίζομε καθημερινά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα και να τα ρίχνουμε στους μπλε κάδους.

Επιβραβεύοντας τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής στο Ρέθυμνο, η ελληνική εταιρία ανακύκλωσης, αναμένεται να της παραδώσει ένα καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης, το οποίο θα καταφθάσει εντός των ημερών, ενώ παλαιότερα θυμίζουμε ότι είχε δώσει στο δήμο και 92 μπλε κάδους.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της, ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα μια νέα καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών αρχής γενομένης από τα σχολεία, ενώ οι εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών θα επεκταθούν και στους οικισμούς του δήμου.

Αυτή την ώρα το πρόγραμμα της ανακύκλωσης εφαρμόζεται στην πόλη του Ρεθύμνου και σ’ όλα τα χωριά του πρώην “Καποδιστριακού” δήμου, ενώ πολύ σύντομα θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους οικισμούς που εντάχθηκαν στο δήμο βάσει του “Καλλικράτη”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close