ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με στόχο την οργανωμένη προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ρεθύμνης απέστειλε στοιχεία διαθεσιμότητας που ζητήθηκαν από τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και αφορούν στις επιχειρήσεις της περιοχής του Ρεθύμνου.

Ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης σε σύσκεψη επί του θέματος, μοιράστηκε με τους παριστάμενους σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις παραμέτρους που αφορούν τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων που αυτοί ή οι ενώσεις τους εκπροσωπούν. Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, δεσμεύτηκαν να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία για τη διαθεσιμότητα σε υποδομές φιλοξενίας και εστίασης κατά τους μήνες Νοέμβριο με Φεβρουάριο. Σύμφωνα με δηλώσεις της αντιδημάρχου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Πέπης Μπιρλιράκη, μετά από πολυετείς προσπάθειες προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο προς την επίτευξη του στόχου, με την υποστήριξη και του υπουργείου.

“ΧΡΥΣΟΣ

Μαζί με τους άλλους δήμους του νομού, ο Δήμος Ρεθύμνης, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα το οποίο ο κ. Κικίλιας ως υπουργός Τουρισμού, έχει γνώση. «Πρόκειται για ένα πλήρες πρόγραμμα για όλα όσα διαθέτει ο νομός, όσα χρειάζεται ο κάθε Tour Operator και μάλιστα το Ρέθυμνο σε συνδυασμό με Χανιά και Ηράκλειο, πόλεις και νομοί που διαθέτουμε πανεπιστήμια, ζωντανό κοινό πολιτών, εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με πλήρεις θεματικές για κάθε ενδιαφέρον, είμαστε σίγουροι, πως έφτασε η ώρα να αποδείξουμε, με τη βοήθεια και της επίσημης πολιτείας, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον χειμερινό τουρισμό μαζί φυσικά με το περιβάλλον που διαθέτουμε, τον καλό καιρό και το κλίμα της Κρήτης».

Η κα. Πέπη Μπιρλιράκη επισήμανε ότι ο χειμώνας που ακολουθεί θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας με αυξημένες, όπως τις χαρακτήρισε, ανάγκες σε πολλά επίπεδα: «Εμείς είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις υποδομές, το πρόγραμμα για χειμερινό τουρισμό, την εμπειρία μας αλλά και την απόλυτη διάθεση μας να φιλοξενήσουμε και να αποδείξουμε πως η Κρήτη υπάρχει όλο το χρόνο, ικανή να αποδείξει τι σημαίνει Ελλάδα, Κρήτη χειμερινός τουρισμός. Όμως θα χρειαστούμε και τη βοήθεια της κυβέρνησης για να περάσουμε το δύσκολο χειμώνα και να ενισχυθούν οι ιδιώτες που εμπλέκονται με τον τουρισμό και όλη την αλυσίδα του ως κλάδος και συνεργαζόμενα επαγγέλματα. Βοήθεια ώστε να μπορέσουν όλοι να κρατηθούν. Εμείς θα παραδώσουμε όλα τα εργαλεία ώστε να βοηθήσουμε τον υπουργό στην στόχευση του και το όραμα του, όμως κι εμείς πρέπει να ενισχυθούμε διότι για το Ρέθυμνο αλλά και ολάκερη πιστεύω την Κρήτη, είναι πολύ σημαντικό να πετύχει αυτό το πείραμα».

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Back to top button