ΚΡΗΤΗ

Πρόκριση για την περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Δημόσιας Διοίκησης

Στο τελικό του κορυφαίου θεσμού της διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Βραβείων Δημόσιας Διοίκησης European Public Sector Award 2017 (EPSA), προκρίθηκε η Περιφέρεια Κρήτης για τις αναγνωρισμένες, ως βέλτιστες πρακτικές στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαφάνεια και λογοδοσία.

Σύμφωνα με περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, είναι η πρώτη φορά που ελληνική Περιφέρεια διεκδικεί ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στη δημόσια διοίκηση, στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχτ από 20 έως 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από πλευράς της, η Περιφέρεια Κρήτης διαγωνίζεται στην κατηγορία «Regional Award» διεκδικώντας το κορυφαίο βραβείο απέναντι στην Περιφέρεια Vlaanderen στο Βέλγιο (Φλαμανδία), την Καταλονία και το Σάλτσμπουργκ. Ειδικότερα, η υποψηφιότητα της Περιφέρειας Κρήτης αφορά στις καλές πρακτικές που ακολουθεί και διακρίνεται ήδη στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, για την αποτελεσματική οργάνωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, «είναι η πρώτη φορά που στην Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄Βαθμού στη χώρα μας, η Περιφέρεια Κρήτης διακρίνεται και συμμετέχει στον τελικό μιας τέτοιας κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης».Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο και την συλλογική δουλειά που γίνεται στη Περιφέρεια στο τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη – αποτελέσματα που, όπως σημείωσε, “αναγνωρίζονται και διακρίνονται”.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close