Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ξεκινάει το πρόγραμμα για ένταξη παιδιών στην Προσχολική Εκπαίδευση

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Συνεργασία είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Σπυρίδωνα Σπυρίδων, με ΘΕΜΑ το Πρόγραμμα :

«Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, Περιόδου 2022-2023».

“IN_AND_OUT

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Κουράκης επισήμανε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης  λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν άλλα και των οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει πιο εύχρηστη και κατανοητή στην λειτουργία της η  σχετική πλατφόρμα του Προγράμματος για τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Mechanical Solutions

Ο κ. Σπυρίδων δεσμεύτηκε  ότι η χρηματοδότηση φέτος θα είναι αυξημένη τουλάχιστον κατά 20 εκατ. ευρώ με το τελικό ποσό να  ανέρχεται στα  331 εκατ. ευρώ, αλλά και ότι πρόθεση της ΕΕΤΑΑ είναι η σχετική πλατφόρμα να γίνει και θα γίνει πιο λειτουργική για τους ενδιαφερόμενους

Επίσης ο κ. Κουράκης ενημερώθηκε ότι η  Πρόσκληση ενδιαφέροντος, θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 1/8 έως και την Πέμπτη 11/8/2022.

«Πληροφορίες για την υλοποίηση του Προγράμματος»

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα θα έχουν βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και παιδιά έφηβοι και άτομα με αναπηρία όπως ανά περίπτωση εκπροσωπούνται από τους γονείς τους ή τα άτομα στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλειά τους ή άτομα ανάδοχοι γονείς ή άτομα που έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες τους, εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση, εφεξής αιτούντες.

Το δικαίωμα συμμετοχής αφορά στην παρακολούθηση των προγραμμάτων των ακολούθων κατηγοριών δομών:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΟΜΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΣΕΩΝ
Α) Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί Α1| Βρέφη από 2 μηνών – 2,5 ετών
Α2| Προ-νήπια από 2,5 – 4 ετών
Β) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (ΒΣΟΦ) Β1| Βρέφη από 8 μηνών – 2,5 ετών
Β2| Προ-νήπια από 2,5 – 4 ετών
Β3| Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 – 6,5 ετών
Γ) Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) Γ| Παιδιά από 5 – 12 ετών και παιδιά από ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα
Δ) Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) Δ| Παιδιά με αναπηρία, έφηβοι και άτομα κάθε είδους με κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία

Το δικαίωμα συμμετοχής αφορά σε βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και παιδιά έφηβοι και άτομα με αναπηρία με την προϋπόθεση ότι το συνολικό εισόδημα της οικογένειάς τους για το φορολογικό έτος 2021

α) δεν υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ για τους σκοπούς κάλυψης συμμετοχής όλων των κατηγοριών Δομών (πλην των δομών Β3 και Δ, που εξαιρούνται εισοδηματικών κριτηρίων), κατά τις ακόλουθες διακρίσεις:

  • Έως 27.000€ για οικογένειες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
  • Έως 30.000€ για οικογένειες που έχουν έως  τρία (3) παιδιά,
  • Έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά, και τις
  • Έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω

β) δεν υπερβαίνει το ποσό των 42.000€ για τη συμμετοχή στις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2, κατά τις ακόλουθες διακρίσεις:

  • Έως 33.000€  για οικογένειες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
  • Έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν έως τρία (3) παιδιά,
  • Έως 39.000€ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά, και τις
  • Έως 42.000€ για οικογένειες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021) και η οικογενειακή κατάσταση –κοινωνικά κριτήρια όπως η διαβίωση σε μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες, η ανεργία των γονέων ή /και ειδικές συνθήκες ευαλωτότητας παιδιών και των γονέων τους, πχ άτομα με αναπηρία.

Σε όλα τα ωφελούμενα παιδιά της πρώτης (α) περίπτωσης , εφόσον επιλεγούν, θα χορηγηθεί πλήρης «Αξία Τοποθέτησης» (Voucher), ενώ σε όλα τα ωφελούμενα παιδιά, της δεύτερης (β) περίπτωσης, εφόσον επιλεγούν, θα χορηγηθεί μειωμένη «Αξία Τοποθέτησης» (Voucher).

Για τις ανάγκες προετοιμασίας των ενδιαφερομένων σημειώνεται ότι κατά την υποβολή αίτησης συμμετοχής απαιτείται για όλους τους αιτούντες:

1. Εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση έτους 2021
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο, τρέχοντος έτους
3. Πιστοποιητικό/ά αναπηρίας (όπου υπάρχει ΑμεΑ – αιτούντες, έτερο μέλος, παιδί)
4. ΑΜΚΑ των παιδιών/ΑμεΑ για τα οποία υποβάλλεται αίτηση


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button