ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Προειδοποίηση για νύχτα με έντονα καιρικά φαινόμενα

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ότι θα «χτυπήσουν» την Κρήτη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν στην διάρκεια της νύχτας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της Κρήτης.

caffeine adv2020b

Ειδικότερα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως από τις 9 το βράδυ και θα εκδηλωθούν κυρίως στις δυτικές – νοτιοδυτικές περιοχές του Δήμου Κισσάμου και κυρίως τις νότιες του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο έντονα θα είναι τα φαινόμενα και στην Αττική τις επόμενες ώρες, ο οποίος προειδοποιεί: «Περιμένουμε αρκετό νερό τις επόμενες ώρες στην Αττική και μάλιστα πολύ πιθανό είναι να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Μια μικρή προσοχή χρειάζεται», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

neratzoulis neo

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 22/11.

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους έντονες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί

(Οι ώρες στους χάρτες είναι σε UTC και η κανονική ώρα είναι +2)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

 Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

 Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

 Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

 Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

 Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button