ΚΡΗΤΗ

Πώς και πότε θα επηρεαστεί η Κρήτη από τον «Ορέστη»

Αλλάζει το καιρικό σκηνικό και από τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πιο φθινοπωρινό σκηνικό με πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες.

Ως γνωστόν ήταν δεδομένη η άφιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας στη χώρα μας με την ονομασία Ορέστης  όμως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, με το κέντρο του χαμηλού να κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και Σικελία.

Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα και συγκεκριμένα την Κρήτη, όπου τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα γίνουν αισθητά από το βράδυ της Τρίτης ενώ θα ακολουθήσει και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας .

Σύμφωνα και με το meteo.gr

Την Δευτέρα 22/10, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν κα περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη 23/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Καθώς ο Ορέστης θα κινείται νοτιότερα προς την Αφρική, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο από την Πέμπτη 25/10, έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 21/10.

Ποιος έδωσε το όνομα «Ορέστης» στο νέο κύμα κακοκαιρίας

Να σημειωθεί ότι η νέα κακοκαιρία πήρε το όνομα «Ορέστης» από τον Ρεθυμνιώτη, Κώστα Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συστάσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί όλους τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close