Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΠΟΕΕΤ | Τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους του τουρισμού - επισιτισμού

ΠΟΕΕΤ | Τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους του τουρισμού – επισιτισμού

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), που αναφέρει τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους του τουρισμού-επισιτισμού

«Η Ομοσπονδία μας προσπαθούσε τρείς μέρες τώρα να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εργασίας ώστε να λάβει εξηγήσεις για τα νέα μέτρα που έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση και αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου μας.

mechanical adv 2021

Έτσι λοιπόν μετά από επικοινωνία με την Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας κα. Στρατινάκη Άννα σας ενημερώνουμε τι πετύχαμε τις τελευταίες ημέρες αλλά και τι συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

apostolakis adv 2

Αναλυτικά λοιπόν σας ενημερώνουμε πως:

  • Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 και μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας μας αλλά και των Εργατικών Κέντρων σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς (ΡΟΔΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ) παρατείνονται και τα επιδόματα ανεργίας όσων ΕΛΗΞΑΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ & ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 επίσης για άλλους 2 μήνες.
  • Για τους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης (επισιτισμός), όσοι συνάδελφοι πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και παραμένουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ είναι δικαιούχοι δίμηνης παράτασης του επιδόματος Ανεργίας.
  • Οι συνάδελφοι εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και σε χιονοδρομικά κέντρα είναι πλέον δικαιούχοι της μονομερής αίτησης στο ΕΡΓΑΝΗ και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€).
  • Τέλος παρατείνονται τα μέτρα αναστολής σύμβασης και το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ έως 31 Μαρτίου του 2021.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Την κάλυψη όλων των συνάδελφων που δεν έχουν μπει στις ρυθμίσεις, καθώς ακόμα και τώρα υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες, όπως οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας.
  • Ζητάμε την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο τώρα σε αναστολή σύμβασης γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ 500€.
  • Ζητάμε για τους συναδέλφους που θα έπαιρναν φέτος πρώτη φορά επίδομα ανεργίας να ισχύει η ρύθμιση των 50 ενσήμων και όχι των 80 ενσήμων.
  • Τα μέτρα αυτά είναι αποτέλεσμα πίεσης της Ομοσπονδίας μας των Σωματείων μας σε όλη τη χώρα, αλλά και των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης όπου υπάρχει μεγάλος όγκος εργαζομένων του κλάδου μας.

Η Ομοσπονδία μας υπόσχεται στους συναδέλφους μας, πως όπως σχεδόν 1 χρόνο τώρα προσπαθεί και αγωνίζεται το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει».

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble