Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΠΟΕΕΤ | Ανακοίνωση για τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις σε Λασίθι και Ηράκλειο

ΠΟΕΕΤ | Ανακοίνωση για τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις σε Λασίθι και Ηράκλειο

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ζητά από τους ξενοδόχους του Ηρακλείου και του Λασιθίου, να μην εφαρμόσουν την Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που η ίδια υπέγραψε, αλλά να συνεχίσουν την εφαρμογή τοπικών συμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ηγετική ομάδα της ΠΟΕΕΤ που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε με την ΠΟΞ τη νέα ΕΚΣΣΕ, συμμετείχε και ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου.

mechanical adv 2021

Η ανακοίνωση

apostolakis adv 2

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, έχει ως εξής:

«Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως στους δύο μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας του Ν. Λασιθίου και τον Ν. Ηρακλείου στην Κρήτη, από τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων γίνεται μια προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Με αποφάσεις που στερούνται νομικών αλλά και ηθικών και λογικών επιχειρημάτων, ζητούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας την ένταξη των εργαζομένων στην Εθνική Κλαδικής Σύμβαση Εργασίας, που στο οικονομικό πλαίσιο δεν υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν όμως διαφορές στο θεσμικό πλαίσιο και σε κεκτημένα δεκαετιών που για πρακτικούς λόγους δεν προβλέπονται στην Εθνική Κλαδικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (όπως π.χ. η μεταφορά των εργαζομένων κ.α.)

Ο ισχυρισμός της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης, πως η θητεία του Δ.Σ. έληξε είναι πέρα για πέρα προσβλητική προς τους εργαζόμενους καθώς η θητεία όλων των Δ.Σ. έχει παραταθεί με κρατική εντολή μέχρι 30/06/2021. Αλήθεια αν βγει από την Κυβέρνηση ένα νέο οικονομικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και θα έπρεπε το Δ.Σ. της ένωσης να πραγματοποιήσουν μια μελέτη ή μια αίτηση προς το δημόσιο για να την καρπωθούν θα ήταν νομιμοποιημένοι να το πράξουν;

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Ένωση του Ν. Λασιθίου, όταν είναι να υπογράψουν την τοπική σύμβαση δεν έχουν κάνει εκλογές και δεν έχουν διοίκηση νόμιμη. Όταν είναι για άλλες δραστηριότητες μια χαρά συμμετέχουν.

Αλήθεια εφόσον δεν έχουν εκλέξει διοίκηση όπως επικαλούνται, άραγε συμμετέχουν στο πρόσφατο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΞ; Κι αν ναι με ποιους αντιπροσώπους;

ΑΡΚΕΤΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

Καλούμε την ΠΟΞ να παρέμβει στα μέλη της, μιας και οι δύο ενώσεις είναι μέλη της ΠΟΞ ώστε να υπογραφθούν οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις, ώστε απρόσκοπτα να επικεντρώσουμε στην έναρξη μιας δύσκολης Τουριστικής σαιζόν.

Η ΠΟΕΕΤ δηλώνει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στα δύο πρωτοβάθμια Σωματεία μας και θα στηρίξει τις προσπάθειες τους για την υπογραφή των συμβάσεων.

Φυσικά επιθυμούμε την λύση του προβλήματος άμεσα, ωστόσο η συνδικαλιστική μας αντίδραση θα είναι μεγάλη εφόσον παραμείνει το πρόβλημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ».

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble