ΚΡΗΤΗ

Πλατανιάς: Υπογράφηκε το έργο για την κατασκευή του πολυδύναμου ιατρείου

Με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το έργο «Νέο ισόγειο κτίριο πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά» με προϋπολογισμό 1.134.996,68 ευρώ.

Για την σημαντική αυτή υποδομή που αναβαθμίζει την δημόσια υγεία στα Χανιά, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι, «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, όλα τα έργα που εντάσσονται δεν είναι αποτέλεσμα ενός ανθρώπου ή μιας υπηρεσίας, αλλά αποτέλεσμα της συνεργασίας, της συνέργειας, όλων των φορέων που συνεργάστηκαν επίπονα για να έχουμε σήμερα το θετικό αυτό αποτέλεσμα».

caffeine adv 2021

Το έργο αφορά στην ανέγερση και στον εξοπλισμό του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλατανιά, του Δήμου Πλατανιά, με τις τοπικές κοινότητες Γερανίου, Μοδίου, Βρυσσών Κυδωνίας, Μανολιόπουλου και Πλατανιά.

Συγκεκριμένα κατασκευάζεται ισόγειο κτίριο  σε οικόπεδο επιφανείας 8093τ.μ. με συνολικό εμβαδόν δόμησης 387,07 τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση  οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού και  εξοπλισμού πληροφορικής.

neratzoulis neo

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ευχαριστώντας θερμά για το σημαντικό έργο τον περιφερειάρχη Κρήτης, την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τις εμπλεκόμενες τεχνικές υπηρεσίες, επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι, «η προσπάθεια ξεκίνησε σε ένα δήμο ο οποίος είναι ο δεύτερος δήμος στο νομό στο τουρισμό και δεν έχει Κέντρο Υγείας,  ούτε καν περιφερειακό πολυδύναμο ιατρείο, και αυτή η προσπάθεια ευοδώθηκε μετά από εννέα χρόνια. Το πολυδύναμο ιατρείο θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο δήμο μας  ενώ θα καλύψει και τους επισκέπτες μας αλλά και κατοίκους των γύρων περιοχών. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν για το σημερινό θετικό αποτέλεσμα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε: «Είναι μια σημαντική ημέρα, καθώς εντάσσεται προς χρηματοδότηση το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Πλατανιά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης. Η δομή αυτή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην περιοχή που αφορά όχι μόνο τους κατοίκους της αλλά και τον τουρισμό που είναι αυξημένος τα τελευταία χρόνια. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και στον τομέα της υγείας, για να βελτιώσουμε τις παροχές υγείας στους ανθρώπους του νησιού.  Τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης στον τομέα της υγείας και περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από δικούς μας πόρους, της Περιφέρειας, στο ίδιο τομέα και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε».

Η διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη: «Καταφέραμε με τη συνεργασία όλων, να απορροφηθεί για το συγκεκριμένο έργο, το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης-ΕΣΠΑ 2014-2020.  Αυτό θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, και είναι σημαντικό και η επιβράβευση των ανθρώπων που προσπάθησαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα διότι εκτός από την ένταξη των έργων του Πλατανιά,  που ήταν μία μεγάλη ανάγκη της τοπικής κοινωνίας, το δεύτερο είναι ότι μπορέσαμε μέσω του προγράμματος αυτού να αξιοποιήσουμε χρήματα για εξοπλισμό που καθιστούν την Κρήτη και τα νοσοκομεία με αυτοτέλεια διαγνωστική».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button