ΚΡΗΤΗ

Πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης το Οροπέδιο Λασιθίου για τον ΟΟΣΑ

Την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινά η τριήμερη συνάντηση εργασίας του ΟΟΣΑ με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για την “προώθηση της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης στο Οροπέδιο Λασιθίου”.

caffeine adv2020b

Η παρουσία του ΟΟΣΑ στην Κρήτη εντάσσεται στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονεί ο διεθνής Οργανισμός μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη κι έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου ως πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης ορεινής περιοχής στην Κρήτη και τη Μεσόγειο.   

“Πρόκειται για μια καίρια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά που 

neratzoulis neo

ανταποκρίθηκε πλήρως και με το σοβαρότερο τρόπο στα ομολογουμένως φορτικά αιτήματα μας για στήριξη του Οροπεδίου Λασιθίου. Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε επί σειρά ετών, παρά τις πολλές δυσκολίες, να πρωταγωνιστούμε στην υπόθεση της ανάπτυξης γνωρίζοντας πως η περιοχή διαθέτει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να αποτελέσει πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης και να κερδίσει όσα αξίζει. Θεωρώ πως ανοίγουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για το Οροπέδιο Λασιθίου. Μια εμπεριστατωμένη μελέτη του ΟΟΣΑ ασφαλώς και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να πορευτεί στο μέλλον η περιοχή”, δήλωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς.  

Η μελέτη εξετάζει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα εμπόδια για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης στο Οροπέδιο Λασιθίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους τομείς του τουρισμού και των γεωργικών προϊόντων διατροφής. Η ανάλυση θα ολοκληρωθεί με προτάσεις πολιτικής και με παραδείγματα καλών πολιτικών πρακτικών από τις χώρες του ΟΟΣΑ.

Αναλυτικότερα, η μελέτη θα αναπτυχθεί γύρω από τους ακόλουθους άξονες του έργου:

1. Ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος

2. Σύνδεση με τον διεθνή τουρισμό

3. Συνδέσεις με τη γεωργία

4. Διακυβέρνηση για την τοπική ανάπτυξη μέσω του τουρισμού. 

Το κλιμάκιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης θα ξεκινήσει τις επαφές του στο νησί στις 9:30 το πρωί της Τρίτης με συνάντηση που θα γίνει στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Περιφερειάρχη του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου και υπηρεσιακών παραγόντων που χειρίζονται το θέμα και ακολούθως θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου θα εξελιχθεί το βασικό πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων στην αίθουσα “Αντώνιος Βορεάδης” του Δήμου στο Τζερμιάδων.     

Στην πρώτη μεσημβρινή συνεδρία της Τρίτης προβλέπονται επαφές, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με τη Δημοτική Αρχή, τους τοπικούς φορείς και παράγοντες που σχετίζονται με την περιοχή.  

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου τόσο η πρωινή όσο και η απογευματινή συνεδρία είναι αφιερωμένες στους παραγωγικούς φορείς και τους άμεσα εμπλεκόμενους με τον τουρισμό και τον Αγροτικό τομέα αφού θα εξελιχθούν συναντήσεις εργασίας και καταγραφή θέσεων και προτάσεων με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας όπως ενώσεων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων αλλά και των αγροτικών φορέων και ενώσεων. Επίσης θα υπάρξει συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς που ασχολούνται ή ερευνούν τον τουρισμό. 

Την Πέμπτη, τελευταία μέρα των εργασιών, προβλέπεται τρίωρη πρωινή συνεδρία όπου θα συζητηθούν όλα τα συμπεράσματα από τις προτάσεις που κατατέθηκαν και θα αναδειχθούν οι δυνατότητες που προκύπτουν για την περιοχή.    

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button