ΚΡΗΤΗ

ΠΕΝΑΑ Κρήτης | Ανακοίνωση για το περιστατικό στον Αγιο Νικόλαο

Η Ένωση μας με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα εχθές Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 στον Άγιο  Νικόλαο Λασιθίου μεταξύ αστυνομικών και ενός ζεύγους πολιτών αναφέρει τα ακόλουθα :

Σύμφωνα  με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους πολίτες τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους σε όλη την Επικράτεια καθώς και η υποχρέωση των πολιτών να φέρουν μαζί τους κατά τον αστυνομικό έλεγχο ταυτότητα ή διαβατήριο.

brands heaven2021

Με την υπ’αριθμ  1244/20/2831636 από  28/12/2020 διαταγή του Αρχηγείου  Ελληνικής Αστυνομίας, τα αστυνομικά όργανα, εφόσον ο πολίτης δεν φέρει μαζί του την ταυτότητα του οφείλουν να πραγματοποιήσουν την ταυτοπροσωπία του ελεγχόμενου προσώπου με την προσαγωγή αυτού στο πλησιέστερο του σημείου ελέγχου Αστυνομικό Τμήμα.

Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρα 119 και 120 του ΠΔ 141/91 η δέσμευση των προσαγόμενων προβλέπεται ως αστυνομική ενέργεια όταν ο πολίτης κατά τον έλεγχο αρνείται να δηλώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, δεν συνεργάζεται για την ομαλή (χωρίς δέσμευση) προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία του, καθώς και όταν με τη συμπεριφορά του δημιουργούνται υπόνοιες φυγής.

neratzoulis neo

Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση οι  δύο πολίτες με τις συμπεριφορές τους σε βάρος των αστυνομικών που διενήργησαν τον έλεγχο, διέπραξαν πέραν των άλλων και τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης για τα οποία σύμφωνα και με τους νόμους του Κράτους προβλέπεται η σύλληψή τους και η παραπομπή τους στον εισαγγελέα μετά της σχηματισθείσας σε βάρους τους δικογραφίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού, οι οποίες προκύπτουν τόσο από τις μαρτυρίες των πολιτών όσο και από τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητα, είναι σαφές ότι οι Αστυνομικοί ενήργησαν με επαγγελματισμό, σεβόμενοι τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των Κανονισμών που διέπουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι θλιβερό, μεμονωμένα άτομα αλλά και δημόσια πρόσωπα της πολιτικής ζωής της Χώρας μας που διατέλεσαν μάλιστα κατά το παρελθόν κοινοβουλευτικά καθήκοντα, εν είδει επίδειξης και εντυπωσιασμού, αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα, να λοιδορούν και να προβαίνουν με ελαφρότητα σε κυνικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των αστυνομικών, σε μια πρωτόγνωρη χρονική συγκυρία για τη Χώρα και τον παγκόσμιο πληθυσμό, όπου ο Έλληνας αστυνομικός βρισκόμενος στη πρώτη γραμμή, με κίνδυνο της ζωής του, δίνει καθημερινό αγώνα για την αποφυγή της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Γίνεται επιπλέον γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εποχές που ο αστυνομικός αποτελούσε σάκο του μποξ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Πλέον ο αστυνομικός και λόγο έχει και φωνή

Ως σωματείο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση σε οποιοδήποτε συνάδελφο ενεργεί τα δέοντα στα πλαίσια των καθηκόντων του και ότι θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε ποινική διαδικασία εγείρει σε βάρος προσώπων που έθιξαν την τιμή και την υπόληψή του.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button