ΚΡΗΤΗ

ΠΕΔ Κρήτης: Ζητά υγειονομικό υλικό και για τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την αποστολή υγειονομικού υλικού, προκειμένου οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους και να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Στην σχετική επιστολή προς τον υπουργό, αναφέρονται τα εξής:

caffeine adv2020b

Κύριε Υπουργέ,

Όπως αναγνωρίζεται καθοριστική και κρίσιμη είναι η συμβολή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για τη Χώρα και τους πολίτες.

neratzoulis neo

Η σημασία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη στήριξη ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας είναι αδιαμφισβήτητη.                         

Είχαμε ενημερώσει για την ανάγκη ενιαίας προμήθειας και διάθεσής υγειονομικού υλικού στους ΟΤΑ, για προστασία όλων των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες και δομές (και γνωρίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση), λόγω έλλειψης τους στην ελεύθερη αγορά εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται στα συγκεκριμένα είδη.

Ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας

Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε από Δήμους της Κρήτης ότι υπάρχει έλλειψη υλικών και μέσων ατομικής προστασίας (κυρίως μάσκες) στους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι καθημερινά έρχονται σε επαφή με αρκετούς πολίτες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και χρήζουν φροντίδας.

Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε και πάλι τη συμβολή σας σε συνεργασία με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να σταλεί άμεσα στους Δήμους απαραίτητο υγειονομικό υλικό ώστε να εφοδιαστούν και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button