ΚΡΗΤΗ

ΠΕΔ Κρήτης: Παρέμβαση για το νέο οδικό άξονα Κρήτης

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και μέλος του ΔΣ του ΟΑΚ κ. Γιάννης Κουράκης παρενέβη και έθεσε το θέμα της πορείας και του χρονοδιαγράμματος για το νέο οδικό άξονα Κρήτης και ανέπτυξε τις προτάσεις του για τις βασικές παραμέτρους του έργου.

Προϋπόθεση αποτελεί η ενιαία σχεδίαση και υλοποίηση του νέου οδικού άξονα που θα διασχίζει το νησί σε όλο του το μήκος από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου.

caffeine adv2020b

Ο νέος οδικό άξονας είναι γνωστό ότι αποτελεί έργο μείζονος σημασίας, τόσο για την ασφάλεια και την ποιότητα των μεταφορών, όσο και για την ώθηση και επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας του νησιού μας.

Να κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων και να περάσουμε στην υλοποίηση

neratzoulis neo

Σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία σε κάθε δημόσια εκδήλωση, εκφράζει την αγωνία και την απαίτηση της να κλείσει επιτέλους ο κύκλος των συζητήσεων και να περάσουμε στην εφαρμογή και υλοποίηση του.

Καταλήγοντας ο κ. Κουράκης επεσήμανε ότι σημείο κλειδί αποτελεί η ανακοίνωση για την ταυτόχρονη υλοποίηση του έργου καθώς επίσης και οι αντίστοιχες πηγές και μοντέλα χρηματοδότησης ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα οδικά και συγκοινωνιακά έργα που έχουν ολοκληρωθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα σε αντιδιαστολή με την Κρήτη όπου ο οδικός άξονας δεν έχει μπει ακόμα σε τροχιά υλοποίησης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων διαβεβαίωσε τον κ. Κουράκη και τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΚ ότι με συστηματική δουλειά ολοκληρώνεται σύντομα η προετοιμασία και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Συμφωνήθηκε δε με τον κ. Υφυπουργό να γίνει συνάντηση της ΠΕΔ Κρήτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εντός των επόμενων ημερών.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button