ΚΡΗΤΗ

ΠΕΔ Κρήτης: Οχι σε κέντρα κράτησης προσφύγων

Με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, η συνεδρίαση την Πέμπτη το πρωΐ της εκτελεστικής της ΠΕΔ Κρήτης, παρουσία και του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε την ώρα που επιβεβαιώνονταν οι πληροφορίες για δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Χερσονήσου στο πεδίο βολής Γουβών.

caffeine adv 2021

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί επανέλαβαν την θέση τους για την συνέχιση και τη διεύρυνση του υφιστάμενου προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων από την Υπάτη Αρμοστεία, ενώ τάσσονται κατά της δημιουργίας κλειστών κέντρων (Hot Spots) στο νησί.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή είχε προγραμματίσει αρχικά ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. Κατόπιν, όπως αποφασίστηκε, στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης αλλά και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης όπως και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Μανώλης Κοκοσάλης.

neratzoulis neo

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου οι φορείς να λάβουν ενημέρωση για την, όπως φαίνεται, επικείμενη δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο πεδίο βολής Γουβών του Δήμου Χερσονήσου.

«Να συνεχιστεί το υπάρχον πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για θέματα Τουρισμού, όπου ζήτησε την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού για τη συνέχιση του επιτυχημένου μοντέλου φιλοξενίας προσφύγων που έχει εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Κρήτης και την αποφυγή πειραματισμών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της τουριστικής αγοράς.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης μετέφερε στον υπουργό την διαφωνία των τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων στην δημιουργία κλειστών δομών όπου θα συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Ο κ. Γ. Κουράκης τόνισε ότι «ήδη φιλοξενούνται στην Κρήτη κάτω από εξαιρετικά καλές συνθήκες περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες ενώ 308 παιδιά παρακολουθούν κανονικά μαθήματα στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κρήτη έχει αναλάβει ένα σημαντικό βάρος της εθνικής προσπάθειας και έχει σημαντική εμπειρία διαχείρισης την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν και άλλες περιφέρειες».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button