ΚΡΗΤΗ

Το «Πάρκο Σητείας» στο Ευρωπαϊκό δίκτυο της UnescoΝα ισχυροποιήσουν την υποψηφιότητα στο να ενταχθεί το Φυσικό πάρκο Σητείας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο δίκτυο  Γεωπάρκων  της Ουνέσκο επιχειρούν  ο δήμος Σητείας αλλά και πολλοί φορείς ανάμεσά τους και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Το «Πάρκο Σητείας» στο Ευρωπαϊκό δίκτυο της Unesco 1

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη το Φυσικό Πάρκο Σητείας ξεκινάει από τον Γούδουρα στην περιοχή του Αθερινόλακκου και φθάνει μέχρι το Μοναστήρι Τοπλού και το Οροπέδιο Ρούσσας  εκκλησιάς και καταλήγει στη Ζήρο.

Όπως αναφέρει ,έχει ιδιαίτερα γεωπολιτικά χαρακτηριστικά και πλέον μετά και από προετοιμασία περίπου δύο χρόνων και με τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί γίνεται η προσπάθεια προκειμένου να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκο της Ουνέσκο.

Το «Πάρκο Σητείας» στο Ευρωπαϊκό δίκτυο της Unesco 2

Να τονιστεί ότι σύμφωνα με τον κ .  Πατεράκη για το θέμα είχε πάρει απόφαση το δημοτικό Συμβούλιο ενώ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προετοιμάζει τον φάκελο της πρότασης και θα τον καταθέσει μέσα στον Νοέμβριο .

Μάλιστα μέσα τον φάκελο θα υπάρχουν οι συστατικές επιστολές από διάφορους φορείς για το θέμα προκειμένου να ισχυροποιήσουν την υποψηφιότητα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση .

Το καλοκαίρι εξάλλου θα έρθει  η αρμόδια επιτροπή η οποία και θα ελέγξει την κατάσταση του χώρου και τις υποδομές αλλά και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις  προκειμένου να ενταχθεί το Φυσικό πάρκο Σητείας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο δίκτυο  Γεωπάρκων  της Ουνέσκο.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close