ΚΡΗΤΗ

Παραδόθηκε στο δήμο Αγίου Νικολάου ο φάκελος για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία της UNESCO

Παραδόθηκε στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο φάκελος που συνέταξε η ομάδα εργασίας, για την υποβολή της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό, ο φάκελος έχει αποσταλεί σε τρία αντίτυπα-μέσω της Εφορίας Αρχαιοτήτων- στο Υπουργείο Πολιτισμού  και συγκεκριμένα στην διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής & Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Ευγενία Γερούση, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Δήμητριο Μιχελογιάννη που τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ένταξης κρητικών μνημείων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

caffeine adv 2021

“Ανεξάρτητα από την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, στην παρούσα φάση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις υποδείξεις που θα γίνουν από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα διαχειριστεί την ένταξη του μνημείου, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

Ωστόσο θεωρούμε σημαντικό το γεγονός-πρόσθεσε- ότι στην προτεινόμενη περιοχή προστασίας, περιλαμβάνεται και το “Τσιφλίκι”, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ενέργεια που ξεκινά ο δήμος Αγίου Νικολάου- για την απόκτηση του κτιριακού συγκροτήματος της Ύστερης Βενετικής Περιόδου, που χρησιμοποιήθηκε ώς κατοικία, με βασικό σταθμό την περίοδο της Οθωμανικής Κυριαρχίας, όπου στέγασε την εποχιακή κατοικία του Σακήρ Αγά Παπουτσόγλου- ουσιαστικά ενισχύει την προσπάθεια για την ένταξη του μνημείου.

neratzoulis neo

Είναι ιδιαίτερα ευτυχής συγκυρία-ανέφερε- ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη εικόνα της μελέτης για την αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου, από συνδημότισσα αρχιτέκτονα, οπότε το θέμα αυτό, αναμένεται να “τρέξει” το συντομότερο δυνατό.

Επίσης όπως έκανε γνωστό,στα μέσα του μήνα, σε συνεργασία με την προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και την αρχαιολόγο κ. Γωγώ Μοσχόβη, θα υπάρξουν -εάν χρειαστεί- συμπληρώσεις σε σημεία του φακέλου που έχει κατατεθεί, ώστε το υλικό να είναι απολύτως τεκμηριωμένο, στη βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί για την υποβολή του προ-φακέλου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button