ΚΡΗΤΗ

Εμμανουήλ Παπαδάκης: «Η ρίψη των δυναμιτών στην Κριτσά δεν είναι έθιμο» – Θα εφαρμοστούν οι νόμοι

Συνέντευξη Τύπου έδωσε την Μεγάλη Τρίτη ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος Εμμ. Παπαδάκης, με αφορμή τα μέτρα που θα λάβουν οι Αστυνομικές Αρχές για τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Παπαδάκης ερωτήθηκε αν θα επιτραπεί φέτος η ρίψη δυναμιτών, όπως συνηθίζεται κατά τη Δεύτερη Ανάσταση, στην Κριτσά.

caffeine adv2020b

Ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε ότι: «…πέρυσι είχε προκληθεί σοβαρό ζήτημα με τις συλλήψεις που είχαν γίνει. Γνωρίζουμε πολύ καλά στην Κρήτη, ποιους εξυπηρετεί να χαρακτηρίζουν «έθιμα» και ποια είναι τα πραγματικά έθιμα.

Εμείς για τα πραγματικά έθιμα είμαστε κοντά στον κόσμο, εκείνα όμως που ορισμένοι θέλουν να τα περνούν ως «έθιμα» η νομοθεσία προβλέπει σχετικά και είναι κάθετη.

neratzoulis neo

Οπότε και εμείς εφαρμόζουμε τη νομοθεσία και τηρούμε ό,τι προβλέπεται και τι δεν προβλέπεται.

Οπότε, ό,τι αφορά για οτιδήποτε παραπάνω γίνει στην Κριτσά, εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Αυτό που κάποιοι βαφτίζουν «έθιμο» στην Κριτσά τη ρίψη δυναμιτών, για μας δεν αποτελεί έθιμο».

kritsa dynamites

Ο Αστυνομικός Διευθυντής, τόνισε παράλληλα και την αυστηρή εφαρμογή γενικότερα με άλλα κρητικά «έθιμα» της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και των άσκοπων πυροβολισμών.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button