ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

ΠΑΓΝΗ: Αρχίζουν τα ραντεβού στο πρώτο ψηφιακό PET SCAN της χώρας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στις υπηρεσίες των ογκολογικών ασθενών της Κρήτης θα βρίσκεται από τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε κλείστηκαν και τα πρώτα ραντεβού, το Pet Scan, ένα πολύτιμο ιατρικό σύστημα, καθώς βοηθάει στη βελτίωση του ποσοστού επιβίωσής τους.

Ήδη βρίσκονται σε λίστα 72 άτομα. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του θα γίνονται 6 εξετάσεις την ημέρα και στην συνέχεια 10, ενώ θα καλύπτονται ασθενείς όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και κοντινά νησιά.

“ΧΡΥΣΟΣ

Πρόκειται για μία δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με το κατασκευαστικό κομμάτι και θα λειτουργήσει στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Πυρηνικής Ιατρικής Σοφίας Κουκουράκη.

Το Pet Scan έως σήμερα δεν υπάρχει εγκατεστημένο σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται σε άλλα ιατρικά κέντρα εκτός Κρήτης για να κάνουν την εξέταση, με μεγάλο οικονομικό κόστος και ταλαιπωρία.

“IN_AND_OUT

Καθώς πλέον διανύουμε την περίοδο της ιατρικής ακριβείας και της εξατομικευμένης θεραπείας, το μηχάνημα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την έγκαιρη και ακριβή σταδιοποίηση της νόσου. Ακόμη τον χαρακτηρισμό της βλάβης έτσι ώστε να αποφασιστεί η καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση βασιζόμενη στα μοριακά χαρακτηριστικά του καρκινικού κυττάρου, την ομαδοποίηση των ασθενών οι οποίοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε στοχευμένες θεραπείες ,την πρώιμη εκτίμηση της ανταπόκρισης στην θεραπεία έτσι ώστε έγκαιρα να αποφασιστεί η αλλαγή ή όχι του θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

Επιπλέον σημαντικός είναι ο ρόλος του για τον ακριβή σχεδιασμό στην ακτινοθεραπεία, ώστε να γίνεται στοχευμένα αποφεύγοντας την ακτινοβόληση άλλων υγιών οργάνων.

Mechanical Solutions

Χιλιάδες είναι οι Κρητικοί που περιμένουν εδώ και χρόνια την έναρξη λειτουργίας του «Είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο δυνατόν» έχει επισημάνει στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Δημήτρης Μαυρουδής διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, όπου παρακολουθούνται περίπου 5.000 ογκολογικοί ασθενείς σε σύνολο 10.000 σε όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κάποιες μορφές καρκίνου όπως είναι του πνεύμονα, των ωοθηκών, της κεφαλής τραχήλου της μήτρας και του μελανώματος έχουν καλύτερη απεικόνιση με την συγκεκριμένη εξέταση και  είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι θα μπορούν πλέον να την κάνουν στο νησί.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μέσω
Της Άννας Κωνσταντουλάκη
Πηγή
ekriti.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button