Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟροπέδιο Λασιθίου: Υπεγράφη η σύμβαση αρδευτικών δικτύων

Οροπέδιο Λασιθίου: Υπεγράφη η σύμβαση αρδευτικών δικτύων

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Υπεγράφη σήμερα 25/6/2020, στη Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων του  Υπουργείου Υποδομών , η σύμβαση κατασκευής των αρδευτικών δικτυών της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου Λασιθίου, στην οποία είχα τη χαρά να είμαι παρών, ως στέλεχος της Διεύθυνσης Εγγειοβελτιωτικών και Υδραυλικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών.

Η σύμβαση του έργου  έχει  συμβατικό οικονομικό αντικείμενο   5.585.189 ευρώ.

mechanical adv 2021

Η προθεσμία ολοκλήρωσης κατασκευής  του έργου, έχει καθοριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και λήγει στις 25/12/2022.

apostolakis adv 2

Τα αρδευτικά δίκτυα που θα κατασκευαστούν έχουν σκοπό να αξιοποιήσουν, καλλιεργούμενες εκτάσεις 13.370 στρεμμάτων  που εκτείνονται στο Δυτικό τμήμα του Οροπεδίου και δεν καλύπτονται από το υπάρχον σήμερα  γειτονικό δίκτυο άρδευσης του Ταμιευτήρα Χαυγά.

Η λιμνοδεξαμενή μαζί με την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα άρδευσης σημαντικά μεγάλης περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου που ειδικά τους θερινούς μήνες είναι οξύ λόγω έλλειψης νερού και αδυναμίας άρδευσης κατά την περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που μειώνεται σημαντικά η απόδοση κυρίως του υπόγειου υδροαποθεματικού της περιοχής.

Η ανάπτυξη των αρδευόμενων καλλιεργειών θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος της περιοχής και έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία και της περιοχής και του νομού Λασιθίου.

Μιχάλης Καρχιμάκης

Πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και π.Βουλευτής Νομού Λασιθίου

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble