ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Υπεγράφη η σύμβαση αρδευτικών δικτύωνΥπεγράφη σήμερα 25/6/2020, στη Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων του  Υπουργείου Υποδομών , η σύμβαση κατασκευής των αρδευτικών δικτυών της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου Λασιθίου, στην οποία είχα τη χαρά να είμαι παρών, ως στέλεχος της Διεύθυνσης Εγγειοβελτιωτικών και Υδραυλικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών.

Η σύμβαση του έργου  έχει  συμβατικό οικονομικό αντικείμενο   5.585.189 ευρώ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η προθεσμία ολοκλήρωσης κατασκευής  του έργου, έχει καθοριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και λήγει στις 25/12/2022.

Τα αρδευτικά δίκτυα που θα κατασκευαστούν έχουν σκοπό να αξιοποιήσουν, καλλιεργούμενες εκτάσεις 13.370 στρεμμάτων  που εκτείνονται στο Δυτικό τμήμα του Οροπεδίου και δεν καλύπτονται από το υπάρχον σήμερα  γειτονικό δίκτυο άρδευσης του Ταμιευτήρα Χαυγά.

swell adv 2021

Η λιμνοδεξαμενή μαζί με την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα άρδευσης σημαντικά μεγάλης περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου που ειδικά τους θερινούς μήνες είναι οξύ λόγω έλλειψης νερού και αδυναμίας άρδευσης κατά την περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που μειώνεται σημαντικά η απόδοση κυρίως του υπόγειου υδροαποθεματικού της περιοχής.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η ανάπτυξη των αρδευόμενων καλλιεργειών θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος της περιοχής και έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία και της περιοχής και του νομού Λασιθίου.

Μιχάλης Καρχιμάκης

Πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και π.Βουλευτής Νομού Λασιθίου

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button