ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Ξεκινούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην ΠλάτηΟ δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου καλεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στην Κοινότητα Πλάτης Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου όπως αυτά αποτυπώνονται στους χάρτες που διαθέτει η υπηρεσία του Δήμου (περιοχές Κάτω Κεφάλι, Πέρα Αλώνια),να επικοινωνήσουν με τον Δήμο (ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου κ.Μανώλης Τσιχλάκης ,Ιστορικός, τηλ. 28440 22190) το αργότερο έως την Παρασκευή ,19 Ιουνίου, 2020, προκειμένου να επισπευσθεί η αγορά των ακινήτων από τον Δήμο για την εκκίνηση της διαδικασίας ανασκαφών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σκοπό την προστασία και αποκάλυψη των  αρχαιοτήτων της περιοχής.

Έχοντας υπ’ όψιν,

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

  1. Τον Νόμο 3463/06-ΦΕΚ 114/08.06.2006 τεύχος Α’ «Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας» μέρος Γ’ /Αρμοδιότητες-Άσκηση αρμοδιοτήτων Δήμων και Κοινοτήτων/Άρθρο 75/Αρμοδιότητες/στ) Παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού/6) «Η προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων  της περιοχής και των εγκαταστάσεων αυτών».
  2. Τον Νόμο 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθησαν για λογαριασμό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την ανάγκη προστασίας και αποκάλυψης των αρχαιοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

swell adv 2021


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button