ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάςΤο πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Οροπεδίου Λασιθίου ακούστηκε σήμερα το πρωί, και όλοι, διδάσκοντες ,μαθητές αλλά και γονείς , καλωσόρισαν τη νέα σχολική χρονιά τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Στους αγιασμούς όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, βρέθηκαν ο Δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημήτρης Τζιράκης, για να δώσουν κι εκείνοι το έναυσμα αλλά και το μήνυμα της ασφάλειας για τη νέα σχολική χρονιά ,ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους γονείς /κηδεμόνες για ζητήματα καθημερινότητας που αφορούν τα παιδιά τους σε αυτή την πρωτόγνωρη στιγμή αλλά και με τους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα, ο Δήμαρχος ζήτησε από τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που το νέο έτος πρόκειται να εξεταστούν στις Πανελλαδικές, να έρθουν στο Δημαρχείο, και έδωσαν ραντεβού ώστε να συζητήσουν διεξοδικά ό,τι τους απασχολεί .

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ακόμη, ο Δήμαρχος τόνισε: «Εξοπλίσαμε τα σχολεία με πολύ κόπο -σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων-, ώστε να έχετε τα πάντα για την υγειονομική σας εξασφάλιση, και έχουμε δρομολογήσει-δημοπρατήσει έργα και εξοπλισμό, άνω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για την τρέχουσα περίοδο. Σε αυτή την κρίσιμη και πρωτόγνωρη περίοδο θέλω να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σας. Είμαστε όλοι μαζί, στο πλάι σας, για οτιδήποτε χρειαστείτε ως σχολείο αλλά και ως μαθητές ένας προς ένας ξεχωριστά. Χρόνια πολλά και καλή σχολική χρονιά».

Με μάσκες και φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις, οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν, με πρωτόγνωρο μεν τρόπο, αλλά απολύτως ομαλά και με ασφάλεια δίνοντας το σύνθημα μιας ασφαλούς και αισιόδοξης έναρξης.

swell adv 2021

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ,με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων ,δήλωσε το εξής:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας, με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Εύχομαι ακόμη σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ, με την ευκαιρία του πρώτου σχολικού κουδουνιού,  όσες και όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και υπό  πρωτόγνωρες συνθήκες, μέσα από μεθοδική δουλειά και μελέτη, κατάφεραν να υλοποιήσουν τον στόχο τους. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ για τη σημαντική τους προσπάθεια και όσους υποψήφιους δεν πέτυχαν τη φετινή χρονιά. Τους εύχομαι με δύναμη και πείσμα να διεκδικήσουν εκ νέου τους στόχους τους και να τους κατακτήσουν.

Είναι γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα, λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει τον Πλανήτη. Ελπίζουμε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να κυλήσει ομαλά η φετινή εκπαιδευτική χρονιά.

Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε να πετύχετε ό,τι ονειρευτείτε.

Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές των Σχολείων μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας! Εμείς θα είμαστε δίπλα σας διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά  μας.

Καλή  και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button