ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Συνάντηση με στελέχη του ΟΑΚ για το αποχετευτικό και τους βιολογικούςΗ κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση του αναγκαίου έργου των αποχετευτικών  δικτύων καθώς και των βιολογικών μονάδων που απαιτούνται να κατασκευαστούν στην περιοχή του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης με τα στελέχη του ΟΑΚ ΑΕ.

Στη συνάντηση στα γραφεία  του εργοστασίου επεξεργασίας νερού του Αποσελέμη  στα Αγριανά Χερσονήσου συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Στρατάκης, ο διευθυντής υδραυλικών έργων του ΟΑΚ Μάρκος Πατρελάκης, ο διευθυντής διαχείρισης Υδραυλικών Έργων ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης , και τα στελέχη του ΟΑΚ Γιώργος Κωστάκης,  Νίκος  Κεφαλάκης, Μανόλης Πενθερουδάκης και Αλκμήνη Μηναδάκη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν τρείς προτάσεις από την πλευρά του ΟΑΚ ΑΕ σχετικά με τους βιολογικούς στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου για τις οποίες θα ενημερωθεί το επόμενο διάστημα το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα για την μελέτη υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την οποία προτίθεται  να αναθέσει σύντομα ο ΟΑΚ προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Συνάντηση για την οδική σύνδεση Οροπεδίου Λασιθίου προς Άγιο Νικόλαο μέσω κόμβου Μαλίων

swell adv 2021

Εξάλλου συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου  Γιάννη Στεφανάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιώργου Στρατάκη και Δημήτρη Τζιράκη, όπου έγινε ενημέρωση από τον διευθυντή της διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ Γιώργο Αγαπάκη, σχετικά με τον κόμβο Μαλίων και την οδική σύνδεση του δρόμου «Οροπέδιο Λασιθίου Κράσι έξοδος προς Άγιο Νικόλαο» και αντίστροφα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μέχρι σήμερα,  στο κόμβο Μαλίων δεν υπάρχει έξοδος προς Άγιο Νικόλαο αλλά ούτε και είσοδος , με αποτέλεσμα όλα τα οχήματα να οδηγούνται μέσα από τα Μάλια ή αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή πάνω στον εθνικό δρόμο με ότι κίνδυνοι υπάρχουν.

Ο κ. Αγαπάκης ενημέρωσε ότι η μελέτη για την παραπάνω οδική σύνδεση του  Κόμβου προς και από Άγιο Νικόλαο έχει τελειώσει ,και έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Επίσης έχει συνταχθεί Τεχνικό Δελτίο για την σχετική χρηματοδότηση ύψους 650.000 ευρώ  και έχει αποσταλεί προς τη Δ/νση Προϋπολογισμού Δημοσιονομικών Αναφορών του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ   προκειμένου να ενταχθεί στο Π.Δ.Ε να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί.

«Επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση με τον Αγ. Νικόλαο μέσω του κόμβου Μαλίων και θα πρέπει η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του οδικού έργου, όπως επίσης να ολοκληρωθούν τα αποχετευτικά, βιολογικά δίκτυα για το σύνολο του δήμου  και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών από τον ΟΑΚ, καθώς είναι συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας λόγω της απορροής των υδάτων στον Αποσελέμη» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button