ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Σημαντικά έργα σε ύδρευση και αποχέτευση

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου προχωρεί σε συντήρηση και αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού αποβλήτων στην τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και κυρίως την υγιεινή και την ασφάλεια.

Παράλληλα η δημοτική αρχή θα διεκδικήσει το επόμενο διάστημα την χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων σε ύδρευση και αποχέτευση σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αντικατάστασης του παλαιού μηχανολογικού εξοπλισμού, των «καπακιών»  απομόνωσης οσμών κλπ, προκειμένου να καταστεί ξανά λειτουργικός ο βιολογικός σταθμός Αγ. Γεωργίου εξυπηρετώντας τις ανάγκες της περιοχής.

Παράλληλα στην τοπική κοινότητα Πλάτης προχωρεί το έργο επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης (που από το 1982 είχε παραμείνει  ημιτελής δημιουργώντας εστία μόλυνσης) ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και άμεσα ανατίθεται το έργο για την επέκταση αγωγού ομβρίων στο δυτικό τμήμα της τοπικής κοινότητας Αβρακόντε.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκεται στο στάδιο χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών το έργο για την αποχέτευση του οικισμού «Μέσα Λασιθάκι».

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Ωστόσο αδειοδοτήθηκε οριστικά από το τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης για δημοπράτηση, το έργο βελτίωσης των συνθηκών ύδρευσης, προκειμένου να λειτουργήσει το διυλιστήριο στην περιοχή «Κεφάλα» της τ.κ. Αγίου Κωνσταντίνου και να υδρεύονται πλέον όλοι οι οικισμοί του δήμου 24 ώρες το 24ωρο, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδίους πόρους του Δήμου.

«Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα, να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των αναγκαίων έργων σε ύδρευση και αποχέτευση όλων των κοινοτήτων όπου υπάρχουν ελλείψεις -Τζερμιάδων, Καμινάκι, κ.α.- με την ένταξη  στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

«Στον Δήμο μας συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό να προγραμματίζουμε, να διεκδικούμε πόρους και να υλοποιούμε έργα υποδομών για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, της καθημερινότητας τους» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Στρατάκης.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button