ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου | Προγραμματισμός για την κατασκευή κολυμβητηρίουΣειρά επαφών σε Υπουργεία για την προώθηση αναπτυξιακών έργων στο Οροπέδιο Λασιθίου είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Στεφανάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πλευράκη, είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στον οποίο και υποβλήθηκε  από τον Δήμαρχο τεχνικό δελτίο για την δημιουργία κλειστής θερμαινόμενης κολυμβητικής δεξαμενής στο Λασίθι προκειμένου οι μαθητές, οι νέοι , επισκέπτες, να απολαμβάνουν στον ορεινότερο δήμο της Κρήτης το κολύμπι 12 μήνες τον χρόνο!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο κύριος Αυγενάκης με ιδιαίτερη χαρά ανέφερε, ότι, θα χρηματοδοτήσει το σπουδαίο αυτό έργο για την περιοχή που θα παρακινήσει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον υγρό στίβο όπως τονίστηκε στη συνάντηση. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου έπειτα από την πρόσφατη έγκριση των 600.000€ από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Επίσης ο Γιάννης Στεφανάκης συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Ναυτιλίας Μανόλη Κουτουλάκη και συζητήθηκαν αναπτυξιακά ζητήματα του Λασιθίου, θέματα προγραμμάτων απασχόλησης για στοχευμένες δράσεις σχετιζόμενες με την τοπική παραγωγή και τον πολιτισμό καθώς επίσης και οι δυνατότητες χρηματοδότησης για την ύδρευση, επέκταση – συντήρηση δεξαμενών κλπ.

swell adv 2021

Επίσης έγιναν επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για  θέματα αποκατάστασης των ανεμόμυλων στα πλαίσια της έγκρισης ένταξης στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τέλος ο δήμαρχος Οροπεδίου  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν  τον «ιερό» βράχο της Ακρόπολης συνοδευόμενοι από τον Δρ. Μιχάλη Λεφαντζή , τμηματάρχη Έργων της Εφορείας αρχαιοτήτων Αθηνών του ΥΠΠΟΑ και ανασκαφέα της Αμφίπολης. Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ιδία άποψη για το τελεφερίκ της Ακρόπολης καθώς ο Δήμος ενδιαφέρεται για δημιουργία ανάλογης εγκατάστασης στο μυθολογικό σπήλαιο του Δία το Δικταίο Άντρο, γεγονός που θα αναβαθμίσει τουριστικά την περιοχή και θα ενισχύσει τα έσοδα του Δήμου.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button