ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Παραδόθηκε το νέο υπερσύγχρονο πολυμηχάνημα – σάρωθροΠαραδόθηκε στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου το καινούριο όχημα -πολυμηχάνημα αναρροφητικό αυτοκινούμενο  σάρωθρο που θα ενισχύσει το τομέα καθαριότητας συμβάλλοντας στον ευπρεπισμό των οδών, πλατειών, στην προστασία του περιβάλλοντος, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στον δημόσιο καλλωπισμό.

Ωφελημένοι το περιβάλλον αλλά ευρύτερα και οι δημότες, επισκέπτες, ενώ θα ενισχύσει τον τομέα πολιτικής προστασίας καθώς το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα διαθέτει σύστημα 4Χ4, μαχαίρι εκχιονισμού και αυτόματη αλατιέρα για την αντιμετώπιση του παγετού την χειμερινή περίοδο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Δήμος επιχορηγήθηκε για την αγορά του μηχανήματος μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»-Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 120.000 ευρώ ενώ η συμμετοχή του Δήμου ανήλθε στα 16.000 ευρώ περίπου.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ευχαριστώντας το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Υπουργό για την χρηματοδότηση, επισήμανε για την αγορά του μηχανήματος ότι, πλέον αναβαθμίζεται αποφασιστικά ο  τομέας καθαριότητας του Δήμου «καθώς ο Δήμος μας δεν διέθετε ανάλογο μηχάνημα. Ξεκινάμε άμεσα παρεμβάσεις όσον αφορά την καθαριότητα-σκούπισμα-πλύσιμο σε δρόμους, πλατείες, κοινόχρηστους χώρους από τα απορρίμματα, χόρτα, φύλλα,  κ.ά. Ενισχύουμε σημαντικά τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου και βελτιώνομε συνεχώς τα τελευταία χρόνια την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενδυναμώνοντας παράλληλα τον εξοπλισμό για την πολιτική προστασία αλλά και για τον ευπρεπισμό των τουριστικών υποδομών. Προμηθευτήκαμε νέο απορριμματοφόρο, νέους κάδους καθαριότητας, εφαρμόσαμε για πρώτη φορά ανακύκλωση, προσλάβαμε προσωπικό ειδικά για την καθαριότητα κ.α. βελτιώνοντας συνεχώς υποδομές και υπηρεσίες με προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος».

swell adv 2021

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης, υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας αναφέρθηκε στις δυνατότητες του υπερσύγχρονου μηχανήματος και συγκεκριμένα:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

-Διαθέτει ειδικό σύστημα εκχιονισμού ιδιαίτερα μέσα σε οικισμούς και στενούς δρόμους

-Είναι εξοπλισμένο με αυτόματη αλατιέρα, προκειμένου να διασκορπά αλάτι στο παγωμένο οδόστρωμα και να μην είναι επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων εν μέσω παγετού το Χειμώνα

-Διαθέτει βούρτσες καθαρισμού οδικού δικτύου και ειδική σκούπα αναρρόφησης με φυσούνα

-Φέρει αυτόνομο κάδο για τα απορρίμματα για αυτόματη εναπόθεση στους κάδους περισυλλογής απορριμμάτων.

– Έχει δύο θέσεις, μία οδηγού-χειριστή και μία εργάτη.

-Είναι 4Χ4 με ειδικού τύπου ελαστικά και αλυσίδες για να επιχειρεί κάτω οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button