Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟροπέδιο Λασιθίου: Μεγάλη συμφωνία για θέματα αρχαιολογίας

Οροπέδιο Λασιθίου: Μεγάλη συμφωνία για θέματα αρχαιολογίας

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα αρχαιολογίας και τουρισμού πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, μεταξύ του Δημάρχου ,Γιάννη Στεφανάκη, και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, αρχαιολόγου, Χρύσας Σοφιανού, παρουσία των Αντιδημάρχων Υποδομών και Παιδείας-Πολιτισμού, κ. Στρατάκη και κ.Τζιράκη ,αντίστοιχα, του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού, κ. Γερακάκη, του Προέδρου της Αναπτυξιακής του Δήμου, κ.Κοντογιάννη ,της συνεργάτιδας του Δήμου -Πολιτικού Μηχανικού, κας. Μαράκη , και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας & Τύπου ,Φιλολόγου, κ. Τσιχλάκη.

Από πλευράς Εφορείας συμμετείχαν επίσης η αρχαιολόγος Αντιγόνη Παπαδέα, και η προϊσταμένη του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών , Δάφνη Χρονάκη.

mechanical adv 2021

Οι δύο παράγοντες συμφώνησαν σε επίσπευση των διαδικασιών πάνω σε κομβικούς άξονες, που αποτελούν πάγιες προτεραιότητες  της Δημοτικής Αρχής του Οροπεδίου Λασιθίου. Πιο αναλυτικά:

  • Υπεβλήθη για έγκριση και συμφωνήθηκε στα σημεία της, η μελέτη για τη ριζική ανάπλαση και τον επανασχεδιασμό της πλατείας ,‘’Ευρώπη’’, στους πρόποδες του Δικταίου Άντρου, με σκοπό την αύξηση των θέσεων στάθμευσης καθώς και την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού κάλλους για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χιλιάδες επισκέπτες του Δικταίου Άντρου.
  • Συμφωνήθηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης ερευνών με στόχο την εκκίνηση των ανασκαφών για την αρχαία Πλάτη ,που κουβαλά ,όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ένα πολλά υποσχόμενο μινωικό υπόβαθρο,
  • Επίσης, έγινε ενημέρωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και για την ολοκλήρωση επιτόπιας έρευνας στην Ι.Μ. Βιδιανής, της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, στο Κάτω Μετόχι.
  • Αδειοδότηση για χωροθέτηση ‘’Πράσινου σημείου’’ στο Οροπέδιο Λασιθίου για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με οικολογικό πρόσημο.
  • Έρευνα και ανασκαφή με σκοπό την αποκάλυψη και ανάδειξη του πολυσυζητημένου Βυζαντινού ναού Σέργιου και Βάκχου, στον Άγιο Χαράλαμπο, που αποτελεί έναν από τους μόλις τρεις ιστορικούς ναούς παγκοσμίως.
  • Προετοιμασία για την αδειοδότηση με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής ‘’Φαράγγι Χαυγά – νεραϊδοκόλυμπος’’ και μονοπατιών – φυσιολατρικών διαδρομών του Δήμου (Ε4, μινωική διαδρομή, μονοπάτι ‘’Καρφί’’ κ.λπ.).
  • Προγραμματισμός μελετών για την αποκατάσταση των μονοπατιών που οδηγούν στο Δικταίον Άντρον αλλά και το σπήλαιο Τραπέζης.
apostolakis adv 2

Στο περιθώριο της επίσκεψης συζητήθηκαν ,επίσης, οι διαδικασίες για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια των επισκεπτών του Δικταίου Άντρου, που επανέρχεται σε πλήρη, αλλά με νέους κανόνες, λειτουργία το προσεχές διάστημα .

 Η σημαντική αυτή συμφωνία μεταξύ του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση αυτών των ελπιδοφόρων έργων για την περιοχή, και σημαντικός αρωγός στα επόμενα βήματα που απαιτούνται στέκεται η Περιφέρεια Κρήτης.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble