ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Η φιλοσοφία της «κυκλικής οικονομίας» για την διαχείριση απορριμάτων

Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου  Οροπεδίου Λασιθίου που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία παρουσίασε, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης που συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο που οργάνωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης με θέμα «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Μάλιστα ο κ. Στρατάκης υπογράμμισε στην παρέμβαση του ότι, η κυκλική οικονομία -η οποία εφαρμοζόταν παλαιότερα από τα νοικοκυριά, μέσα από τους «νόμους της παράδοσης»- είναι πολύ κοντά στην φιλοσοφία του Λασιθιώτη και ο Δήμος οραματίζεται και  προετοιμάζει την σύγχρονη εφαρμογή της για ένα καθαρό-ποιοτικότερο-ασφαλές περιβάλλον.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε  σύντομο διάστημα, όπως είπε ο κ. Στρατάκης, κατάφερε από την  αδυναμία αποκομιδής απορριμμάτων να περάσει  στο στάδιο αποκομιδής δύο κατηγοριών, σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων, ενώ παράλληλα κατάφερε να ανανεώσει σχεδόν  το σύνολο των  κάδων   για τα σύμμικτα οι οποίοι ήταν παλιοί, να προμηθευτεί κάδους για την ανακύκλωση που εφαρμόζει με επιτυχία καθώς και να προμηθευτεί καινούργιο απορριμματοφόρο από ίδια έσοδα  επισκευάζοντας παράλληλα  το παλαιό.

Ο κ. Στρατάκης παρουσίασε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου  Οροπεδίου Λασιθίου το οποίο εγκρίθηκε το 2016 από το δημοτικό συμβούλιο και προβλέπει μεταξύ άλλων την δημιουργία πράσινων σημείων, την δημιουργία ΣΜΑ, την διάθεση κομποστοποιητών από τον δήμο προς τους μόνιμους κατοίκους και τα καταστήματα με καθολική εφαρμογή της διαλογής στην πηγή. Ο κ. Στρατάκης, αναφερόμενος στη πορεία προς την «κυκλική οικονομία» τόνισε, ότι,  περνάει θετικά μέσα από την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση  – εκπαίδευση των δημοτών και ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες . Ο κ. Στρατάκης συνεχάρη τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Χάρη Μαμουλάκη καθώς και όσους εργάστηκαν για το καθ’ όλα επιτυχημένο συνέδριο.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button