Σάββατο, 12 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟροπέδιο Λασιθίου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους πληγέντες της κακοκαιρίας

Οροπέδιο Λασιθίου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τους πληγέντες της κακοκαιρίας

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Σύμφωνα με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 267912 / 13-11-2020 της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας  του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Όσοι κάτοικοι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου έχουν υποστεί ζημιές σε κτίρια από τις έντονες βροχοπτώσεις, παρακαλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για να γίνουν αυτοψίες στα κτίρια ιδιοκτησίας τους.
  • Όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί οι κτιριακές υποδομές τους, παρακαλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση για να γίνουν αυτοψίες.
  • Όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί, καλούνται να κάνουν σχετική αίτηση διότι δύναται να δοθεί επιχορήγηση για την αντιμετώπιση ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία καταγράφηκαν ως ολοσχερώς κατεστραμμένα εφόσον η περιοχή οριοθετηθεί ως θεομηνιόπληκτη.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει συγκροτήσει σχετική επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών, η οποία αφορά στις επιχειρήσεις δηλαδή σε πληγείσες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, εμπορικά καταστήματα, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να αποζημιωθούν.

mechanical adv 2021

Ο Δήμος Οροπεδίου στα πλαίσια της ελαχιστοποίησης της ταλαιπωρίας για την παραπάνω διαδικασία, θα λειτουργήσει επικουρικά σαν φορέας υποδοχής των παραπάνω αιτημάτων και καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν τηλεφωνικά στο 2844340152 (κυρία Κατερινά Πλατή) και να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Δήμου www.lasithi.gov.gr.

apostolakis adv 2

Ήδη 4μελες κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (τομέας Ν.Χανίων) επισκέφθηκε το Oροπέδιο Λασιθίου και ξεκίνησε αυτοψίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

zygos gif 2020b