Europlan

Xaritakis
Debate
ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Άλλαξε όψη ο οικισμός του Μαγουλά και της Αγίας Παρασκευής στο Καμινάκι

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ένα έργο πνοής που αλλάζει την εικόνα του οικισμού του Μαγουλά και της Αγίας Παρασκευής στο Καμινάκι, παραδίδεται στους Δημότες βελτιώνοντας και αναβαθμίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους για καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων και των ξένων επισκεπτών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Οροπεδίου Λασιθίου και του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη ήταν οι αναπλάσεις που έγιναν να δημιουργήσουν μια ευχάριστη περιπατητική διαδρομή, εντός του οικισμού Μαγουλά, που να καταλήγει σε ένα αισθητικά αναβαθμισμένο τοπόσημο της περιοχής, την κρήνη, σημείο χαλάρωσης και επαφής του επισκέπτη με τη φύση και την ιστορία του τόπου.

“IN_AND_OUT

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος,  οι νέοι δρόμοι που διαστρώθηκαν με κυβόλιθους διευκολύνουν την προσβασιμότητα και βελτιώνουν την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, με σεβασμό προς το περιβάλλον και με απώτερο σκοπό, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο Δήμο, ενισχύοντας την επισκεψιμότητά του.

Ο Αντιδήμαρχος Yποδομών, Ανάπτυξης, και Σχεδιασμού κ.Γιώργος Στρατ,άκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που ένα σημαντικό έργο έφτασε στην ολοκλήρωσή του.

Mechanical Solutions

Επεσήμανε επίσης ότι η διάστρωση με κυβόλιθους της δημοτικής οδού στο Μαγουλά που καταλήγει στην κρήνη που έχει αποκατασταθεί, εξομαλύνει την υψομετρική διαφορά της οδού και σε συνδυασμό με το νέο αποχετευτικό δίκτυο με σχάρες και φρεάτια για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων, η διέλευση των πεζών να είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Οι παρεμβάσεις στους οικισμούς Μαγουλάς και Καμινάκι, στοχεύουν στην ανάδειξη ιστορικο – πολιτιστικών και θρησκευτικών τοπόσημων της περιοχής του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

Προσβάσιμος και το χειμώνα ο ιστορικός ναός Αγ.Παρασκευής στο Καμινάκι

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις πλησίον του ιστορικού ναού της Αγίας Παρασκευής στο Καμινάκι, που είχαν στόχο την ανάδειξη του ιστορικού αυτού μνημείου το οποίο αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών και ταυτόχρονα ένα θρησκευτικό σύμβολο για τους προσκυνητές, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το έργο που κατασκευάστηκε με τοιχείο αντιστήριξης αντιμετωπίζει τα φαινόμενα κατολίσθησης του πρανούς και τα πλημμυρικά φαινόμενα υπερχείλισης του εδάφους που δυσκόλευαν την επίσκεψη στον ναό.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης τόνισε ότι έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Δημοτών υλοποιούνται  σε όλους τους Οικισμούς του Οροπεδίου και ταυτόχρονα τους αναβαθμίζουν αισθητικά κάνοντας τους περισσότερο ελκυστικούς για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το Οροπέδιο Λασιθίου κέντρο ανάπτυξης της Ορεινής Κρήτης

«Για την επόμενη θητεία εάν μας επιλέξουν και πάλι οι Δημότες στη διοίκηση του Δήμου έχουμε προγραμματίσει έργα και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα 42 εκατ ευρώ» ,κατέληξε ο  Δήμαρχος τονίζοντας ότι, θα συνεχίσει να εργάζεται για να γίνει το Οροπέδιο κέντρο ανάπτυξης και ένας ασφαλής ορεινός προορισμός με έμφαση τη γεωργία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την ενεργειακή αυτάρκεια όλου του Δήμου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button