ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Ξεκίνησε με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Για πρώτη φορά ξεκίνησε σε οργανωμένο επίπεδο στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου το πρόγραμμα ανακύκλωσης των απορριμμάτων με 25 καινούργιους μπλε κάδους που καλύπτουν όλες τις περιοχές του δήμου και τις ανάγκες των κατοίκων ενώ το επόμενο διάστημα ο αριθμός των μπλε κάδων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Οι κάτοικοι του Δήμου μετά από ενημέρωση, πόρτα-πόρτα, που έκαναν στελέχη του δήμου για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν υλικά όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο και αλουμίνιο προστατεύοντας ουσιαστικά το περιβάλλον-οικοσύστημα της περιοχής. Η ενημέρωση διήρκησε ένα μήνα και οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν θετικά ενώ μοιράστηκαν παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια και σακούλες συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

caffeine adv2020b

Σε κάθε κάδο μάλιστα υπάρχει ειδικό αυτοκόλλητο που υπενθυμίζει στους πολίτες ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται.

Για τις ανάγκες κάλυψης του προγράμματος ανακύκλωσης ο δήμος επισκεύασε κατάλληλα το παλαιό απορριμματοφόρο που δέχεται πλέον τα ανακυκλωμένα υλικά.

neratzoulis neo

«Με μεγάλη ανταπόκριση των συνδημοτών μας ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης μετά από πολυετή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Ο στόχος για την υλοποίηση του προγράμματος επετεύχθη, η έναρξη του στο Δήμο, όχι ίσως άδικα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και «ιστορική» καθώς αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και είμαστε υπερήφανοι για το θετικό αποτέλεσμα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την φύση, το περιβάλλον, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε τους δημότες για την συμμετοχή τους και τα στελέχη του δήμου σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, που μετά την 3ετή εντατική προσπάθεια όλων, φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button