Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟλοκληρώθηκε και είναι άρτιο το έργο της παραλίας του Γαργαδώρου!!! (Μέρος Α')

Ολοκληρώθηκε και είναι άρτιο το έργο της παραλίας του Γαργαδώρου!!! (Μέρος Α’)

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Κατατέθηκε στις 3/6/2019 αίτηση αποπεράτωσης του έργου από την κατασκευαστική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι το έργο είναι άρτιο και σύμφωνα με την μελέτη από τον προηγούμενο Ιούνιο ακόμη. Οπότε πλέον μπορεί να παραληφθεί από την αρμόδια υπηρεσία και για την επόμενη σεζόν να γίνει αίτηση για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών από τους δικαιούχους!

Έχει κανείς αμφιβολία για την αρτιότητα του έργου; Όλοι μας είδαμε ότι η τελευταία στάθμη στο εξωτερικό κομμάτι, στην παραλία έχει άμμο, όπως αναφέρεται στην μελέτη. Επίσης η κλίση του χαλικιού από το σημείο που ξεκινάει η θάλασσα και προχωρώντας προς τα μέσα είναι ομαλή φτάνοντας σιγά σιγά στον ύφαλο στο -1,20 μ., όπου υπάρχει μια επιφάνεια μικρών λίθων και έπειτα βουτάς στο -2,50 μ.

mechanical adv 2021

NOT, την άμμο ίδια με του Αλμυρού δεν την λες, καθώς μόνο μαλακή και όμορφη δεν είναι όπως αναμιγνύετε με το χαλίκι που υπάρχει στο κατώτερο στρώμα. Συγκρίνεται μάλλον με τερέν γηπέδου μπάσκετ!  Όσο για την είσοδο στη θάλασσα μιλάμε για αυτό το χαλίκι που σου τρυπούσε το πόδι αν προσπαθούσες να μπεις ξυπόλυτος και εάν φυσούσε ανάλογος άνεμος έμπαινες και έβγαινες με δική σου ευθύνη. Είδαμε απείρου κάλλους πτώσεις και προσπάθειες. Σίγουρα δεν πηγαίνει ομαλά στον ύφαλο καθώς πριν καταφέρεις να φτάσεις εκεί το βάθος καθ’ όλο το μήκος της παραλίας κυμαίνεται γύρω στο -1,70 μ. Ασφαλές δεν το λες όταν το 90% των λουόμενων δεν πατούσαν σε απόσταση λίγων μόνο βημάτων από την όχθη.  Έπειτα είχαμε όντως τον ύφαλο που ανεβαίνει από το -1,20 έως -0,50 μ. ανάλογα σε ποια πέτρα πατάς. Έναν ύφαλο που ξεκάθαρα διαλύεται από την στέψη του έως τη βάση του, απλώνεται προς την θάλασσα και αποκαλύπτει συνεχώς τα υλικά οικοδομής που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχή της κατασκευής του όπως πλακάκια, οικοδομικά σίδερα κ.α.

apostolakis adv 2

Ακόμα στην μελέτη προβλεπόταν, στο νότιο μέρος, άνοιγμα στον ύφαλο το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε καθώς «θα υπήρχε διαρροή του υλικού της παραλίας και θα αποτελούσε παγίδα για τους λουόμενους».  Αλήθεια το επικίνδυνο αυτό κομμάτι δεν μελετήθηκε; Η αλλαγή μελετήθηκε; Εγκρίθηκε από κάποια υπηρεσία; Ή απλώς θεωρήθηκε με την μέθοδο της γυάλινης σφαίρας ότι είναι καλύτερα έτσι; Ποιος πήρε αυτή την απόφαση και με ποια αρμοδιότητα;

Κατατέθηκαν πιστοποιητικά λατομείου υλικών, όπως οφείλει η κατασκευαστική εταιρεία κάθε δημόσιου έργου. Αλλά τότε πώς ο κατασκευαστής παραδέχτηκε ο ίδιος, στο δημοτικό συμβούλιο (!!), πως έπεσαν «λάθος» υλικά ανακύκλωσης (απαγορεύεται σε θαλάσσια περιοχή) κατά την έναρξη του έργου; Αφαιρέθηκαν; Και τότε πως ανασύρουμε σε κάθε βουτιά όχι απλά υλικά ανακύκλωσης αλλά οικοδομικά απόβλητα, όπως κομμάτια πλακάκια και σιδερόβεργες οικοδομής;

Περιττό να αναφέρουμε τις αυθαιρεσίες στο νότιο μέρος όπως αναφέρονται σε έγγραφα υπηρεσιών, με ογκόλιθούς και νέα υλικά τα οποία ζητείται να απομακρυνθούν.

Ειδικά μετά την κακοκαιρία ο υποθαλάσσιος ύφαλος έχει αλλάξει μορφή και στέκει μάλλον άχρηστος καθώς η θάλασσα μετακινεί με ευκολία το χαλίκι της παραλίας. Πλέον μοιάζει κομμένο σε δύο μέρη το έργο με το παραλιακό και το υποθαλάσσιο να λειτουργούν ανεξάρτητα σε συνεχή αποδιοργάνωση. Αλήθεια κάθε χρόνο θα ανακατασκευάζεται ο ύφαλος; Θα αναπληρώνεται το υλικό στην παραλία; Με ποιες εγκρίσεις και ποια άδεια;

Συμπερασματικά η πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχει με την εξαρχής κακή λύση (όπως υποστηρίζαμε από το δημοτικό συμβούλιο ακόμα και δεχτήκαμε τον χλευασμό του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων) και την πρόχειρη κατασκευή. Ουδεμία σχέση έχει η τελική μορφή με την έκθεση και την βυθομετρική αποτύπωση που παρουσιάζεται ως αποπερατωμένο έργο.

Αυτή είναι η παραλία που θέλουμε; Μας έλεγαν περιμένετε να τελειώσει το έργο για να δείτε το αποτέλεσμα και όντως…. έγινε χειρότερο από ότι περιμέναμε.

Ακολουθεί Β’ ΜΕΡΟΣ

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία των Παραλιών

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble